helenemede.blogg.se

jobbar som sjuksköterska sen cirka tre år tillbaka, bor tsm med sambo och två hundar i Västerås. Väntar vårat första barn i feb -17! Bloggen är en blogg med inlägg som rör allt mellan himmel och jord! Enjoy

Att vara Godhjärtad.

Publicerad 2013-10-29 20:25:00 i Allmänt,

Vad innebär det att vara godhjärtad och vad måste man göra för att kunna kalla sig det själv? eller är det något man är, eller kan bli?
 
Ibland möter man på allt för många människor som INTE är godhjärtade iallafall i min åsikt, och här kommer de egna värderingarna in igen, saker som jag tycker är elaka, kanske andra tycker är helt normalt.
Ibland när man stött på för många idioter på en och samma gång, flera dagar i sträck så börjar man nästan tappa tron på mänskligheten, hur kan den ha blivit så ond som den ibland är?
 
Igår till exempel så åkte jag tillsammans med Lena inom livbojen och hämtade kattungar som vi hade fått ett"hot" om, skulle vi inte hämta dem så skulle gubben avliva dem, 6 veckor gamla kattungar, helt frisk och super super söta. Vem gör så? jo människor som inte känner empati eller människor som inte är godhjärtade. Tycker jag.
När vi väl kom dit så pratar vi med mannen som har kattungarna som tidigare sa att de var 12 veckor, lite misstänktssamt tyckte även jag när jag åkte dit och såklart stämde inte det, de var bara sex veckor och han hade redan lämnat iväg en kattunge, för en vecka sen, 5 veckor gammal UTAN mamma.... IDIOT! Med tanke på att kattungarna är så små och fortfarande behöver mamman så fick vi lov att ta med henne oxå och mamman till den mamman, så vi åkte därifrån med fyra kattungar och två vuxna katter. Han sa även att om inte vi hade tagit dem idag så hade han lämnat allihopa på andra sidan järnvägen... det talar väl för hund lågbegåvad denna människa va....
Eftersom jag lovade att jag skulle ta kattungarna (då vi trodde att de var 12 veckor och är leveransklara) så skulle de inte bli långvariga hos mig, men istället fick jag hem sex katter när jag redan hemma hade 5 egna kattungar (en annan kull i jour) plus mamman. Så nu har jag två kattfamiljen i mitt hem som lever loppan och rejsar runt, det är som ett andra jobb bara att se till att det ser ut som det ska hemma och att katterna får mat tre gånger om dagen, sen ska man försöka socialisera dem oxå osvosv :)
 
Det är ett helttids jobb att va jourhem, tänk sen när man blir med barn eller skaffar hund, DÅ lär det bli en jäkla fart haha. fast tur att man är lite förberedd nu då haha. Jag älskar det jag gör och att jag får möjligheten att hjälpa till och bidra något till samhället och se till att kattens värde i samhället stiger och blir jämnlikt som hunden, för det borde den va! Helt klart. Jag tror på Karma, och What goes around comes around, så du behandlar andra kommer du själv bli behandlad. Och så måste det ju faktiskt va. Är du ett svin så kommer du inte få vänner vid din sida eller människor som skulle offra allt för dig ifall du råka illa ut.
 
Summan av kakan är väl att alla människor har ett val, antingen kan man välja att va godhjärtad och göra goda gärningar som kommer gynna dig sen, eller så kan man välja att inte va godhjärtad och vänta och se vad som komma skall. Jag skulle inte kunna leva med mig själv eller se mig själv i spegeln med en high five om jag inte bidrog eller tillförde något gott till detta liv man idag lever. Alla människor har nog ett syfte på denna jord och det gäller bara att fundera ut vad :)
 
Hade jag haft pengar så att jag inte behövde jobba för att dra in pengar, så hade jag jobbat idiellt och öppnat ett hund och kattstall! Helt klart, så att sånna söta som Lilla my (bilden) kan få ett värdigt och livslångt hem.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela