helenemede.blogg.se

jobbar som sjuksköterska sen cirka tre år tillbaka, bor tsm med sambo och två hundar i Västerås. Väntar vårat första barn i feb -17! Bloggen är en blogg med inlägg som rör allt mellan himmel och jord! Enjoy

22 år

Publicerad 2013-09-30 20:47:49 i Allmänt,

 
att fylla år slutade typ vara kul i samband med att jag flyttade hemifrån. kanske för att man inte får sång och frukost på sängen eller för att man spenderar mesta delen av födelsedagen ensam. men det är väl kanske sak samma. blir väl annat när man bor ihop med någon och har egen familj, du blir födelsedagarna med betydelsefulla skulle jag tro:)
 
har haft praktik, tränat core med Sara och pluggat. haft ganska bra plugg sällskap iallafall, nu blir det snart dags att sova för imorgon är det uppstigning med tuppen igen!
 
 

japp jag lever ännu

Publicerad 2013-09-29 21:21:00 i Allmänt,

 
 
 
 
 
 
efter denna helg känner man sig mer död än levande men står fortfarande på benen;) har varit grymt jävla skoj på kryssningen och kan inte bl. annat när man åker med skönaste människorna ever! kom hem sent igår och jobbade idag 7-15 så man är lagom sliten. sen kom familjen på lite födelsedagsfirande eftersom jag fyller år imorogn och jag glömmer typ bort det själv för för mig är det inget märkvärdigt längre att fylla år, speciellt inte 22... så får påminna mig själv imorogn haha. imorgon blir det uppstigning med tuppen igen och sista veckan i K-Holm! så jäkla skönt att slippa pendla senare:) är i eskilstuna efter nästa vecka:)
 
nu ska jag sova och här konner lite blandade bilder från helgen:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
köpte på tok för mkt godis... vem ska äta upp detta??
 
 
 

tisdag!

Publicerad 2013-09-24 19:48:40 i Allmänt,

 
 
Hej! nu är snart även denna dag över, går tiden såhär fort så kommer jag både missa min egen uppväxt samt mina framtida barns uppväxt och tänka : Vafan hände råkade jag somna eller??
 
ibland så så hinner man inte tänka utan man bara gör, man är här och nu och det är väl ganska så skönt det med? kom nyss hem från en as jobbigt steppass på gympozz med Sara och alla andra duktiga träningsmänniskor! alla där är så fit och så på och man blir verkligen peppad till Max genom att gå dit. har man en dålig dag och behöver muntras upp så ska man gå dit och träna, är man bara allmänt glad och vill få grym motion så bör man oxå gå dit! awesome!
 
iallafall, är hemma nu och har duschat och förberett inför morgondagens praktik med matlådor och frukost. behöver plugga..... jag veeeeeet men jag skjuter på det, som allt annat man borde göra men som man inte orkar göra. gör det imorgon eller dagen efter det >.<
 

till något roligare. imorgon får jag 9 kissebebisar hem till mig samt kattmamma. tre olika kullar tydligen och en mamma som öppnat sig för alla bebisar:) och jag öppnar mitt hem för alla dem och hoppas de inte får kräk och bajs sjukan som förra kullen i somras haha! ska bli så kul att få lite liv i luckan igen, tomt här hemma nu för tiden och katterna är väl de näst bästa man kan ha som sällskap när höstmörkret börjar smyga sig på. ❤️❤️
 
ska bli sååå mysigt!
 
uppdaterar med bilder när jag har!:)
 
 
 sommarens kull!
 

streeeessss

Publicerad 2013-09-23 20:08:28 i Allmänt,

jag har insett att mitt liv just nu går i ett, är jävligt stressigt men på något sätt är det ändå det som får min motor att gå och det som gör att jag tänker på andra saker än allt jobbigt. dagen idag har verkligen gått i ett. upp kl 05, tåget går 06.09, praktiken börjar 7 slutar 16, framme 17, går direkt till träningen som nästan alltid börjar 17.30, hemma kl 19. sen packa om väskan, äta tvätta gör jag nu, ska vara klart snart. hitta andas 30 sekunder sen hoppa i sängen och börja om samma visa imorgon. jag har börjat insett att är jag ledig eller har två timmqr oplanerat så blir jag stressad och uttråkad, behöver ha någon slags sysselsättning... vet inte om det beror på att jag bor och lever själv och då blir det allmänt tråkigare och då vill man gärna göra saker som inte får en att tänka på hur tråkigt man har;) komplicerat right??
 
nu ska jag iallafall hämta tvätten, sen krypa ner i sängen och glo lite tv innan jag somnar!:)
 
nya skor:)
 

energi

Publicerad 2013-09-22 14:38:00 i Allmänt,

 
 
 
mina batterin laddas genom motion. så dags att traska milen nu! glad chey
 
 
 

sommarvärme!

Publicerad 2013-09-21 14:14:00 i Allmänt,

 
 
vilken skönt väder det varit idag!! började morgonen med att min sista myskatt fick hem, tråkigt för mig men bra för honom. han kom till Sthlm med sin bror som flyttade förra veckan!:) slutet gott allting gått!
 
sen gick jag en promenad med hunden i en timme och sen har jag bara pluggat och ätit typ! ska snart bege mig och köra ett kvällspass på jobbet! hemma eter nio. 
 
ha ha en bra lördag allihopa!:)
 
 
 
 

livet går vidare

Publicerad 2013-09-20 20:15:07 i Allmänt,

 
ibland när livet känns lite extra tungt och när saker händer som man inte vill ska hända så tenderar livet till att stå still och problemen och allt jobbigt bara hakar kvar i en som en äcklig stor finne som aldrig vill försvinna. Men likaväl som finnen försvinner så småningom, likaså försvinner/minskar det jobbiga som du upplever i ditt liv.
 
Jag har en tendens att stå kvar och vela lite väl mkt med benen på varsin sida innan jag inser vad jag borde gjort för länge sedan- lyssnat på mig själv och det jag ville, från allra första början! Det är ofta magkänslan som säger åt dig vad du bör göra och lyssnar du på den går det sällan fel. Men om man slutar att lyssna på magkänslan när man tror att problemen är löst så kommer problemen ofta tillbaka och man måste ställa sig en ny fråga- vad vill jag nu då??
 
Jag har ett mål med mitt liv, en liten drömbild av hur jag vill att min liv ska se ut, tsm med någon människa jag finner längst vägens gång och det är viktigt att inte ha bråttom, skynda långsamt liksom. livet går lika så fort vare sig du lever i nuet eller försöka stressa igenom dig det. För första gången på länge känner jag mig tillfreds med tillvaron och livet i allmänhet. Ingen annan än jag själv som bestämmer vad jag ska göra, tycka, säga eller vara. bara jag själv. Det är ibland nyttigt att vara själv, inse vad man vill med sitt liv och vem man själv är och framförallt vad som gör en lycklig! Nu är mitt personliga mål att försöka leva kvar i det här nuet och inte göra något förhastat som jag senare kommer ångra. 
 
 
 

fredag!

Publicerad 2013-09-20 16:41:37 i Allmänt,

 
 
när dagarna går såhär fort som de gör så har man ingen koll på vilken dag som är dag, fredag känns som torsdag och tisdag som söndag typ. den enda dagen som känns är måndag, den är alltid sådär härligt ångestfylld!
 
idag vet jag iallafall att det är fredag (eller?!;)) jag har jobbat 7-12 och sen gått en långpromenad med hunden. har även lagat god mat och nu sitter jag med tentaplugg. ska gå en promenad med Sara sen, hon ville komma ut i kronskogen så jag hänger med såklart. för mkt motion kan man väl inte få?;) 
 
får väl sitta med plugget lite var dag så att det inte blir för mkt i slutet, är redan nu skittrött efter denna vecka så kommer nog somna tidigt även denna kväll, imorgon jobbar jag kväll så jag kan sova ut men lovar att jag kommer vankna självmant kl 07 som förra helgen!?? 
 
 
 

Herregud

Publicerad 2013-09-19 19:59:10 i Allmänt,

Nu är andra praktikveckan över och det känns riktigt skönt att få helg, men eftersom jag blivit bokad för jobb heeeela helgen så kan jag väl  inte säga att det ska bli skönt att va ledig för det är jag ju inte.. MEN jag jobbar nära hem och hinner ha lite helg ändå! Måste plugga som en idiot och börja ta tag i de uppgifter vi har...>.<

Kvällens middag blev pannkakor, orkade ingenting. Helt slut nu och ligger och halvsover i sängen framför tvn. Ska försöka hinna se en liten del av idol.. Jag lär ju somna skapligt straxt...:)

Autum

Publicerad 2013-09-18 17:16:41 i Allmänt,

Börjar verkligen bli kallare nu, tunna vinterjackan får åka på på morgona nu.

Praktiken idag har gått bra! Nu ska jag bara avsluta dagen med ett träningspass sen hem och lämna en kisse till syster:)

.

Publicerad 2013-09-15 20:43:29 i Allmänt,

 
haft en fullspäckad dag. nu godnatt och imorgon upp vid 05. :O
 

Söndag

Publicerad 2013-09-15 11:23:34 i Allmänt,

Hej! Idag är det söndag och måndags ångesten börjar redan krypa sig tätt intill och påminna mig om att jag har en 5-19 vecka framför mig! Inte så skoj.

Nu sitter jag och har rast på jobbet, slutar kl 15, sen ska jag försöka hinna in till stan innan de stänger och se om jag hittar några stövlar. Sen blir det hem och skruva byrå, bära ner saker i förrådet och laga matlådor!:)

hejhopp

Publicerad 2013-09-14 20:18:00 i Allmänt,

När tiden står still, när man nästan hör sina egna tankar för att det är så tyst runtom dig, det är oftast då man börjar reflektera och grubbla. 
 
Idag har jag varit iväg på en heldag i Västerås och handlat lite på hm samt Ikea! hittade väldigt mycket fina saker både större saker som hylla, byråer samt lampa, filtar och mysiga kuddar till soffan och annat skojs!:)
 
hann skruva upp det mesta när jag kom hem samtidigt som jag hade tvättid och sprang där i mellan. det gäller att vara flexibel. Allt är uppe där det ska förutom byrån som jag ska ha i hallen, det får bli imorgon efter jobbet. ska jobba mellan 7-15 på demensboende!
 
känns ganska så trist att spendera lördagskvällen ensam, det är kvällar som denna som man önskar att han hade någon att dela just kvällen men, framför en bra film. Livet är hårt men det går vidare. bara försöka hålla huvudet högt och kallt. 
 
nya kuddar och filtar
 
 
 
ny hylla i köket
 
fotohylla och stålsnöre man hänger foton på!:)
 
byrå/förvaring i badrummet!:)
 
 

Shopping!!

Publicerad 2013-09-14 08:54:37 i Allmänt,

idag vankas det shopping hela dagen! Västerås och sen på hemvägen förhoppningsvis jysk!!:) ha en bra dag och hoppas vädret spricker upp:)
 
 

ny hårfärg!

Publicerad 2013-09-13 19:16:23 i Allmänt,

nu har jag klippt och slinget håret hos bästa Andy! blonda och choklad bruna slingor! lite mörkare, lite fräschare:)
nu är jag på ge hem till Eskilstuna igen, så mysigt att träffa Linnec och Sixten som mest sov:) 
 
 

tankar

Publicerad 2013-09-13 10:48:22 i Allmänt,

ärliga och sanneliga människor.
 
jag är en människa som i det stora hela bara försöker ser gott hos människor och tror att alla vill varandra väl precis som jag, jag är ofta för snäll och kan ofta bli stampad på en två tre gånger innan jag inser vilka idioter det faktiskt finns här i världen, runtomkring mig. Och då när jag inser detta så tar jag avstånd, jag vill då inte vara med längre, till vilken nytta? Jag vill inte omge mig med människor som snackar skit, ljuger och som bara drar nytta av en som kompis när inget annat "bättre" finns tillgängligt. Jag är värd bättre än så och behöver inte omge mig med människor som bara tar men inte ger.
 
ett exempel på skitsnack är på sjukhusen, Varför är folk så jävla dumma och korkade att prata skit om andra människor bakom ryggen, vad får man ut av det? är man så liten på jorden att man inte kan sköta sitt eget och leva sitt eget liv utan att försöka förstöra andras? detta sker ju såklart inte enbart på sjukhus utan ÖVERALLT runtom kring oss. Blir ibland mörkrädd.
 
Det är bättre med kvalitet än kvantitet. Jag har få bra vänner men dem jag har är jävligt bra. och de är människor jag skulle offra en arm för. 
 
Med åldern lär man sig av sina misstag och man blir starkare och klokare för varje nederlag som sker. 
 
Linnea är en utan mina bra vänner, vi har känt varandra sporadiskt sen jag flyttade ner till Bettna. vi umgicks sen inte på flera år då vi inte gick i samma klass och hade inte samma vänskaps krets, men sen när våra pojkvänner (mitt ex) råkade bo i Basel båda två gatorna bredvid varandra så fann vi tillbaka till varandra av en slump, en väldigt bra sådan och jag är glad att ha henne tillbaka i mitt liv. Hon är en sådan Person att det kan gå 1 år innan vi ses men det känns alltid som igår❤ . 
 
är nu påväg till Nyköping för att klippa och färga mitt otroligt fula och skitiga barr! sen ska jag hälsa på Linnea och hennes bebbe!!:)
 
imorgon blir det Ikea med Sara och Monika!:):) bra helg!
 
 
 

.

Publicerad 2013-09-11 20:28:46 i Allmänt,

The thing with life is that its not more complicated than u make it. It dosent have to be so hard, mean or terrible as many people think, its all about walking in the right direction and there is allways two ways to choose between.

5-8 dag!

Publicerad 2013-09-10 20:54:50 i Allmänt,

går upp klockan 5 kommer hem klockan 20. träning efter praktiken och sen hem. är död. ska sova nu och samma visa imorgon igen!
 
 
fin Linus. familjens katt! godnatt
 

Hujedamig

Publicerad 2013-09-10 06:06:18 i Allmänt,

Det är fan inte mänskligt att gå upp kl 05, och det ska jag behöva göra nu i fyra veckor. Gah kommer dö! Bara att inse att detta kommer va en vardag tills man stupar i kistan haha!

dag 1

Publicerad 2013-09-09 21:23:32 i Allmänt,

första dagen idag då, när allvaret börjar och likaså en del av mitt framtida vuxen liv. klockan tio skulle vi möta våra handledare vid huvudentrén på Kullbergska sjuk i katrineholm. både jag och Annika var väldigt spända över vad "samlad mottagning" innebar och vad vi skulle göra och vad som förväntas av oss osv och vi hamnade på olika delar av mottagningen som för övrigt är en dagvårds mottagning som innebär att de ej jobbar kvällar eller helger! skönt!!
 
iallafall, jag är på en kirurgi/urologmottagning där det är mycket prover, skopier, KAD sättning osv. men tydligen så är det mycket "se och lär" för oss sa de då de mest håller på med prover och telefonsamtal också vidare, prover tog jag och kommer att få ta men skopier och andra saker är läkarens jobb och ringa till patienterna om provsvar är ju inget som vi studenter gör.
 
känns iallafall skönt att mjukstarta lite och inte slängas in i kaoset på en gång haha!
 
efter praktiken så skulle jag tränat core med Sara 45 min direkt vid 17.30 men tydligen så är det och flera andra pass inställt så vi bestämmer att gå milen istället. så jag lånar grannens hund och sen beger jag Sara och Monika oss ut i skogen och går till milskogen samt dit och hem, cirka 1,5 mils kvällspromenad och jag är helt jävla slut och likaså mina knän kan jag tala om. kommer sova fint inatt, ska dock upp kl 05.00>.< 
 
dags att sova nu, imorgon kommer dagen se ganska lik ut, dock byter jag ut milen mot ett stepp pass på gympozz!!:) godnatt
 
 

Words

Publicerad 2013-09-09 20:42:32 i Allmänt,

U can allways be what u dream of beeing... And its never to late to take the last jump

spain.

Publicerad 2013-09-03 21:53:00 i Allmänt,

 
även om jag och claudio inte är tillsammans mer så vill jag dela dessa underbart fina bilder från Spanien'!
 

Time go take off

Publicerad 2013-09-03 11:04:55 i Allmänt,

To school!

Ännu en dålig natt som resulterar i en sprängande huvudverk när man vaknar, jag går till skolan och katterna är på kastrering! Skönt. Ikväll blir det ett steppass med sara på gympozz!

Fint väder så jag promenerar till skolan:)

kväll

Publicerad 2013-09-02 21:27:33 i Allmänt,

känslomässig kväll...
 
idag har dagen bestått av skola hela dagen, intro till praktiken, Pjuh! inte lite saker som ska göras denna termin direkt.. sen efter skolan mötte jag Sara och vi gick och körde ett styrkepass på gympozz. känns skönt att äntligen komma igång igen, nu ska kroppen fastas till!
 
kollade på idol och hörde en del av låten "i cant make u love me if u dont, i cant make ur heart feel something it wont" med Bonnie Raitt. och var tvungen att leta upp och höra hela på youtube och texten fastna hos mig och är så sann och så sorglig men ändå så sann. man kan inte tvinga någon att älska en, man kan inte tvinga någon att ha känslor och att man ska va dens värld om den inte vill. därför gör kärlek ibland så himla ont, att älska men att inte bli älskad i gengäld är nog den största smärtan.
 
de sägs att människans största rädsla är att bli avvisad och jag tror det handlar om kärlek i första hand, att bli bortvald av familj och vänner, att inte bli älskad eller sedd eller att ha någon att dela sitt liv med är nog den största sorgen. kärlek och lycka är det som gör att vi människor orkar gå upp ur sängen varje morgon och fortsätta leva och göra det som vi är ämnade att göra, utan det, utan kärlek och lycka i sitt liv så är livet inte lika meningsfullt och därför tror jag att man alltid ska vara rädd om den man älskar, inte ge upp eller att överge de människor som står dig nära inpå livet och som betyder mycket för dig!
 
jag har förlorat min kärlek och det gör ont, men med tiden hoppas jag att mina sår läker!
 
 

True word

Publicerad 2013-09-02 18:21:53 i Allmänt,

Just finish training, tired as never before, home shower and then die infront of tv and idol, todays pic. True word...

nu har de landat och de luktar kiss

Publicerad 2013-09-01 16:34:08 i Allmänt,

katterna är här, försöker tvätta av dem men det går inte såbra ensam, väntar in sara och sen när kissarna är klara så sticker vi ut i skooogen!:)
 
ganska så söta ändå va?:)
 
 

Njua

Publicerad 2013-09-01 14:56:27 i Allmänt,

Idag får jag hem några hankatter hit i jour, de måste omplaceras pga ägaren ständigt bli vräkt och har ingenstans att ha sina katter... Så självklart måste livbojen rycka in och ta på sin andra ansvarslösa människors ansvar, och lilla jag såklart som gärna ställer upp och öppnar mitt hem för dessa lilla krabater! Ska bli spännande att se hur de ser ut, kommer när som helst!

Sen efter katterna kommit ska jag och sara gå vilsta milen! Äntligen skönt att komma ut igen och röras på sig!! Evigheter sen, imorogn börjar gympozz igen, ska bli hårdkörning igen, bra sysselsättning och tidsfördriv!

Det är kallt idag, Burr!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela