helenemede.blogg.se

jobbar som sjuksköterska sen cirka tre år tillbaka, bor tsm med sambo och två hundar i Västerås. Väntar vårat första barn i feb -17! Bloggen är en blogg med inlägg som rör allt mellan himmel och jord! Enjoy

Att vara Godhjärtad.

Publicerad 2013-10-29 20:25:00 i Allmänt,

Vad innebär det att vara godhjärtad och vad måste man göra för att kunna kalla sig det själv? eller är det något man är, eller kan bli?
 
Ibland möter man på allt för många människor som INTE är godhjärtade iallafall i min åsikt, och här kommer de egna värderingarna in igen, saker som jag tycker är elaka, kanske andra tycker är helt normalt.
Ibland när man stött på för många idioter på en och samma gång, flera dagar i sträck så börjar man nästan tappa tron på mänskligheten, hur kan den ha blivit så ond som den ibland är?
 
Igår till exempel så åkte jag tillsammans med Lena inom livbojen och hämtade kattungar som vi hade fått ett"hot" om, skulle vi inte hämta dem så skulle gubben avliva dem, 6 veckor gamla kattungar, helt frisk och super super söta. Vem gör så? jo människor som inte känner empati eller människor som inte är godhjärtade. Tycker jag.
När vi väl kom dit så pratar vi med mannen som har kattungarna som tidigare sa att de var 12 veckor, lite misstänktssamt tyckte även jag när jag åkte dit och såklart stämde inte det, de var bara sex veckor och han hade redan lämnat iväg en kattunge, för en vecka sen, 5 veckor gammal UTAN mamma.... IDIOT! Med tanke på att kattungarna är så små och fortfarande behöver mamman så fick vi lov att ta med henne oxå och mamman till den mamman, så vi åkte därifrån med fyra kattungar och två vuxna katter. Han sa även att om inte vi hade tagit dem idag så hade han lämnat allihopa på andra sidan järnvägen... det talar väl för hund lågbegåvad denna människa va....
Eftersom jag lovade att jag skulle ta kattungarna (då vi trodde att de var 12 veckor och är leveransklara) så skulle de inte bli långvariga hos mig, men istället fick jag hem sex katter när jag redan hemma hade 5 egna kattungar (en annan kull i jour) plus mamman. Så nu har jag två kattfamiljen i mitt hem som lever loppan och rejsar runt, det är som ett andra jobb bara att se till att det ser ut som det ska hemma och att katterna får mat tre gånger om dagen, sen ska man försöka socialisera dem oxå osvosv :)
 
Det är ett helttids jobb att va jourhem, tänk sen när man blir med barn eller skaffar hund, DÅ lär det bli en jäkla fart haha. fast tur att man är lite förberedd nu då haha. Jag älskar det jag gör och att jag får möjligheten att hjälpa till och bidra något till samhället och se till att kattens värde i samhället stiger och blir jämnlikt som hunden, för det borde den va! Helt klart. Jag tror på Karma, och What goes around comes around, så du behandlar andra kommer du själv bli behandlad. Och så måste det ju faktiskt va. Är du ett svin så kommer du inte få vänner vid din sida eller människor som skulle offra allt för dig ifall du råka illa ut.
 
Summan av kakan är väl att alla människor har ett val, antingen kan man välja att va godhjärtad och göra goda gärningar som kommer gynna dig sen, eller så kan man välja att inte va godhjärtad och vänta och se vad som komma skall. Jag skulle inte kunna leva med mig själv eller se mig själv i spegeln med en high five om jag inte bidrog eller tillförde något gott till detta liv man idag lever. Alla människor har nog ett syfte på denna jord och det gäller bara att fundera ut vad :)
 
Hade jag haft pengar så att jag inte behövde jobba för att dra in pengar, så hade jag jobbat idiellt och öppnat ett hund och kattstall! Helt klart, så att sånna söta som Lilla my (bilden) kan få ett värdigt och livslångt hem.
 

att aldrig nöja sig

Publicerad 2013-10-24 21:27:38 i Allmänt,

jag har reflekterat över det flera gånger och kommit fram till att i vad man än gör eller presterar så är man nästan aldrig nöjd. hur kommer det sig? varför har människor alltid sånna prestationskrav av att alltid vara bättre en någon annan eller aldrig acceptera saker för vad är. nu är det såklart bra att ha prestationskrav när man gör saker, tävlar, gör prov osv men är det inte även viktigt att inse att man inte alltid kan va bäst, orka allt eller va på topp hela tiden? köper man en tröja finns det alltid någon annat man egentligen vill ha men kanske inte har råd med, tränar man för att blir smal så önakar man att man va en aningen smalare, tränar man för styrkan önskar man att man var lite starkare. är man en tråkig människa så önskar man att man var lite roligare osv. ja. i fattar vinkeln...
 
Beror detta på samhället eller på oss som individer eller har samhället format oss till de individer vi idag är? 
 
likaså det här med att låta barn vara barn. ibland kan jag tycka det är hemsk och önska att jag kunde dra huvudet under täcket eller spola tillbaka tiden 12 år för att saker ska va som det var förr. förut så lekte barnen utomhus, jag lekte utomhus, lekte hund och katt, byggde snöiglosar och klättrade i träd och kojor. pallade frukt från grannarnas träd och sprang som bara attan och tyckte att man var skit cool. vad gör ungarna idag? jo de sitter med en iPad från tre års ålder (inte alla såklart) och spelar spel medans föräldrarna sitter vid sina telefoner och tycker det ör skitbra att barnen sysselsätter sig själva... jo men yeah right! säger man åt barnen att gå ut och leka säger de: VA? ut? vad ska man göra ute?? 
 
ibland så tycker jag att samhället och utvecklingen utvecklas för fort och i fel riktning. inte i den riktningen som gynnar oss som människor utan i den riktningen som gör att stålar kommer in. för det är väl det som livet handlar om? jobba ihjäl sig tills man är 70 och få stroke i samband att man går i pension?? Nu låter jag lite bitter jag vet, MEN jag tror att många håller med mig i denna sak, bara det att man själv inte vet hur man ska göra för att bryta ett mönster som funkat ett bra tag nu. men man måste tänka på framtiden. jag vill iallafall lära mina barn vad en koja är och hur man gör ett sandslott... kanske till och med hur vedklyvning går till. jag ör uppvuxen på landet och det har jag haft stor nytta i mitt vuxna liv, jag vet vad ansvar är och hur man klarar sig själv:)!
 
imorogn bär det av till byn Bettna! ska bli skönt att komma hem och förhoppningsvis få lite god hemlagad mat!;)
 

saknad.

Publicerad 2013-10-23 20:09:04 i Allmänt,

hade jag var en ballong så hade jag spruckit av saknad efter min familj samt bror, therese, världens sötaste gudbarn Anton samt lilla ankan! idag år en sådan dag där man önskar att man bara kunde gå över spontant och säga hej...
 
på fredag får jag komma hem ett tag:)! längtar!!
 
 

Tisdag.

Publicerad 2013-10-22 20:19:41 i Allmänt,

Hej! Hoppas allt är bra med er som läser, med mig är det som vanligt, helt ok:) har nyss kommit hem från ett steppass på gympozz tsm med sara, var redan mörbultad efter den tunga dagen igår så det tog emot lite idag, men alltid skönt med träningsverk, inte så ofta jag har det nu för tiden när man tränar så regelbundet och tyvärr mest samma saker. Ska försöka få in lite andra pass i veckorna oxå men behålla de standard på måndagar och tisdagar som vi älskar, Coren och Steppen!:) Är så glad att jag verkligen har kommit igång ORDENTLIGT med träningen igen, fått lite rutin och struktur på det, det behövs känner jag. Till alla er som mår dåligt, både fysisk och psykisk som inte tränar, tänk om då... Träning gör så mycket och tillför så mycket gott till livet, det tycker iallafall jag :)
 
Annars då? vad händer i mitt liv. Jo jag försöker hitta en lägenhet nära sjukhus, hyresrätt men det verkar inte gå lika bra som jag hoppats på... Sen så kollar jag dagligen runt på blocket ang hus och villor som jag drömmer mig bort att bo i. Drömmer även hur livet kunde se ut om typ 5-10 år, vart man är och vilka människor man träffat. Och det är ju bra att det just är dagdrömmar för sånt kan man ju faktiskt aldrig veta i förväg. En del människor bävar för framtiden och att bli gammal men jag längtar bara tills det börjar hända saker, för mig är det nu som livet börjar på riktigt, iallafall vuxen livet:)
 
 

lördag

Publicerad 2013-10-19 14:49:57 i Allmänt,

idag har jag suttit med plugg hela dagen, försökt skriva på inlämninhsuppgiften som ska in nästa vecka. har skrivit typ 70% av det så nu får det räcka för idag, nu ska jag kolla lite serie och bara slappa!:) ikväll blir det en långpromenad med hunden!
 
 

fred-dag

Publicerad 2013-10-18 18:58:48 i Allmänt,

Idag är det fredag, igen. hade seminarium i skolan idag, skönt att äntligen få det överstökat! gick och handlade ingredienser efter skolan till maten som jag skulle, ja precis, skulle laga men, som inte blev av. tänkte göra indisk linsgryta som jag suktar efter men tiden räckte inte till och inte orken heller för den delen. har städat, slängt och rensat saker hemma. samt ring runt till en jävla massa fastighetsägare i hopp om att det, någonstans där ute i Eskilstuna ska finnas en ynka liten två till mig som jag kan flytta in i... hyran på min nuvarande lägenhet är alldeles för dyr sen när jag väl pluggat klart...den kommer ligga på nästintill 6000 och det är inte ok. speciellt inte för denna lgh eller med tanke på anståndet i från stan och området i sig.:( men men. har hoppet öppet och får försöka jaga vidare. i värsta fall får jag väl ta ett lån ( som jag inte konner få ta för jag har ingen fast inkomst än) på 400.000 och köpa en lgh rakt av pang bom sen är det klart... att det ska va sån jäkla lgh brist då:/ fan!
 
iallafall, kvällen blir lugn. var ute med hunden för ett stund sen och nu inväntar jag en kattspekulant som ska kolla på kattungarna. får se om någon blir tingad:) ska väl glo på idol även om alla är ur tråkiga iår faktiskt:/ en tråkfredag helt enkelt:)
 
vafan händer med vädret egentligen?!??
årets första julmust!
 
 
 

skogspromenad

Publicerad 2013-10-16 12:36:56 i Allmänt,

idag jobbar jag kväll så jag passad på att ta hunden på en riktig promenad, oj så skönt han verkade tycka att det var. och jag med för den delen:)
 
 
 
 
 

dagens tankar

Publicerad 2013-10-15 16:31:35 i Allmänt,

att stöta på människor som gör fel val här i livet är vanligt och helt accepterat för alla människor har vi väl rätten att göra misstag och lära oss utav dem eller hur? men när en människa om och om igen gör samma misstag och leker med sitt eget och andras liv så kan man tänka: Vafan hände, vart någonstans gick det snett?
 
att vara på psyk- etyl och drogproblem avdelningen har fått mig att vakna upp och inse hur verkligheten runt om oss verkligen ser ut. Jag som frisk icke beroende medmänniska kommer nog aldrig någonsin kunna förstå hur de människorna är funtade, hur man kan välja alkoholen och drogerna framför sitt riktiga liv, sin familj, vänner, jobb etc. lika lite kommer jag aldrig att förstå varför mina föräldrar valde det livet framför mig och mina syskon. jag är ingen syndabock och tycker absolut inte synd om mig själv på något sätt och jag är glad över det livet jag har idag, även om man alltid kommer undra varför. Jag har en klar och medveten syn till drogor och alkohol och det är oxå därför jag tagit avstånd till det just på grund av att jag vet och ser hur illa kroppen och psyket tar vid. Jag önskar att fler människor kunde börja se långsiktigt på dessa problem, för att testa droger en två gånger, att röka på, bara det kan få dig att hamna i en psykos som du aldrig kommer ur. Även om psyk är en svår avdelning att vara på, man ska kunna mkt och tänka på allt och ingenting samtidigt typ så har jag lärt mig mkt om droger och hur substanser funkar vilket jag inte hade någon aning om innan. information är nödvändigt och många som håller på med skiten och som fastnat i det hade nog inte tillräcklig kunskap när de väl började. Som jag sa, jag kan bli mörkrädd över tillgängligheten över droger, bara i den här stan till exempel. vill man knarka så finns det alla möjligheter i världen att göra det, hemskt, läskigt men tyvärr sant.
 
sån här information tycker jag borde vara tillgänglig i skolor för folk som mår dåligt, ofta unga börjar knarka i tidig ålder om hem situaitonen och skolan osv är skit. 
 
man ska vara tacksam för det man har och för att man blivit en människa som står stadigt med båda fötterna på jorden. Det är iallafall jag. materiella ting betyder inte mycket om man inte är lycklig över sitt liv i allmänhet.
 
det var dagens funderingar, nu ska jag byta om sticka till träningen och ikväll blir det fotboll/ Hollywood fruar och godis! imorogn jobbar jag kväll! sköööönt!:)
 
 

Jobb jobb

Publicerad 2013-10-14 11:55:22 i Allmänt,

Hade dagen planerad i mitt huvud innan jag gick och la mig igår, skulle sova ut, plugga, gå en lång promenad med hunden, ta mig in till stan för att sedan träna core vid 17.15. Men nu imorse fick jag en jobb bokning mellan 7-16 så det var bara att stiga upp och tur att jag vaknar så himla lätt annars hade jag inte hört vibreringen:)

Nu sitter jag iallafall och har lunch och hoppas att man kanske kan gå fem min tidigare från jobbet. Måste hinna ett ärende på stan innan träningen börjar! Ska se om det går att förbeställa iPhone 5S!! Kommer till butik 25 okt sägs det!


höst!

Publicerad 2013-10-13 19:47:59 i Allmänt,

idag blev det 2,5 timmars promenad med hunden Sara och monika! riktigt skönt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

godnatt

Publicerad 2013-10-12 22:15:17 i Allmänt,

imorgon är det söndag igen, ska gå milen imorgon i vilsta skogen, skönt! önskar att höstvädret jämnt kunde va som idag, helt galet skönt 
godnatt 
 
 

Drömmar

Publicerad 2013-10-12 18:19:34 i Allmänt,

Ibland får man inspiration från andra som påminner om hur man själv vill leva sitt liv och hur man drömmer om att få det om man fick bestämma alldeles själv. Idag var jag och Sara till Norrköping precis bredvid Kolmården för att lämna två blivande stallkatter till en liten gård nära vattnet! Oj så fint det var och sugen jag blev på att göra precis samma sak, de levde de liv jag drömmer om att leva! Hundar katter hästar. U name it. Underbart!

Någon dag ska jag se till att jag också får precis det jag drömmer om!

Fredag

Publicerad 2013-10-11 18:57:11 i Allmänt,


Helt ok dag. Slutade tidigare från praktiken, läkaren slutade och bjöd på tårta!  

Gick hem och köpte mat med lina, kött potatis knyten och sås och sallad! Nu fick hon för sig att vi ska baka maränger haha. Så nu har vi gjort alldeles för mkt som vi inte kommer kunna äta upp och jag mår redan illa! HahaBlä

Publicerad 2013-10-10 20:49:39 i Allmänt,

Är inne i en jävla skit period just nu. Vet inte vad det är, eller egentligen vet jag nog. Usch! Imorogn är det fredag och sen helg, ska försöka göra roliga saker! Nu ska jag dra täcket över huvudet och sova, sista dagen för denna vecka imorgon!

första dagen avklarad.

Publicerad 2013-10-08 16:47:13 i Allmänt,

Så mycket man vill säga göra och förmedla men vad vet inte om det riktigt går eller på vilket sätt man ska göra. Idag va första dagen på psykplaceringen och det är väldigt mycket intryck och funderingar mitt huvud, hur kunde det gå så snett för människor som förtjänar så mycket bättre. man känner sig hjälplös. men som sagt, man kan bara leda hästen till vattnet men man kan inte tvinga den att dricka...
 
nu nu ska jag ventilera mitt huvud på ett body step pass! skönt att slippa tänka ett tag. katterna börjar bli monster här hemma och riktigt busiga haha!
 
börkar få mysigt om mitt vardagsrum nu tycker jag, ska bara försöka skaffa en ny tv till vardagsrummet som jag tänkt göra nu i ett x antal år... ska försöka sälja min iPhone 4s och köpa en tv för pengarna!
 
 
 

fyran för denna dag!

Publicerad 2013-10-05 17:19:14 i Allmänt,

usch för denna morgon. dödssjuka kattungar och tvångsmatning är vad min dag bestått av. blev bjuden på middag idag så ska snart gå över och njuta av att äta mat som jag inte själv lagat! ha en fortsatt bra lördag!:)
 
 

lille katt

Publicerad 2013-10-03 20:13:29 i Allmänt,

dör man inte en smula? denna tös kommer finnas vid mina sida och jag vid hennes tills nån av oss blir gråhårig
 
 

att erkänna för sig själv

Publicerad 2013-10-02 22:02:37 i Allmänt,

 
 
jag tror att det ibland kan vara svårt att erkänna för sig själv sina fel och briser och vad man tycker och känner. man skjuter undan saker och ersätter det med annat för att man inte orkar handskas med det nu, typ samma som skolarbeten som växer på hög, samma sak gör jag med mitt liv och det tror jag kommer påverka mig i längden, går in i väggen eller får en hjärtattack eller ngt. Nej men det hoppas jag väl inte men jag tror att man ska hitta en balans i livet som gör ens liv hälsosamt och långvarigt. När man har en stabil punkt i sitt liv så tror jag att nästan att alla problem man har löser sig på vägen men jag måste hitta min stabila punkt innan jag kan uttala mig om resten. Jag ersätter mina dagar med massa saker så att tiden går fortare och så att jag slipper tänka så mkt på verkligheten. ibland önskar man bara att saker var lättare och bara "löser sig"
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela