helenemede.blogg.se

jobbar som sjuksköterska sen cirka tre år tillbaka, bor tsm med sambo och två hundar i Västerås. Väntar vårat första barn i feb -17! Bloggen är en blogg med inlägg som rör allt mellan himmel och jord! Enjoy

Man har alltid ett val

Publicerad 2013-11-28 11:47:58 i Allmänt,

Oavsett vad det handla om så har människan alltid ett val, det sägs ju att de ändå två måsten som finns är att välja och att dö. Man har valet att äta den mat man vill, jobba med det man älskar om man kämpar för det, man kan välja partner, man kan välja att knarka och dricka eller att va nykter, man kan välja att bli ett offer eller stå på sig och säga ifrån, vilket land man vill bo i osv osv!

Något som jag tycker visar detta bra är en artikel med Gudrun Schyman som skriver såhär

Vill man bli ren måste man helt enkelt sluta gömma sig bakom problem och bestämma sig för att börja leva!

Fuck u

Publicerad 2013-11-27 17:16:21 i Allmänt,

Hemtenta! Efter mkt slit är den klar och inskickad! Nu väntar vara fyra mer uppgifter innan jag eldar upp alla mina skolböcker!


Det här med julen...

Publicerad 2013-11-25 19:33:53 i Allmänt,

Alltid är det samma visa varje år, stress och ångest över att man vill köpa presenter till så många i familjen och man vill räcka till på alla sätt men ändå så är det så svårt. Idag satte jag upp min julbeslysning, den lilla jag har, inga tomtar eller så har fått kommit upp än, är inte så mkt för det här med för mkt julpynt då det ändå ska ner snart igen. Ljusstakar och stjärnor i fönstren räcker för mig!
 
Iallafall, är det bara jag som stressar upp mig för det här med julen? jag har inte köpt en ända julklapp och pengarna som kom in försvinner lika fort till räkningar och allt annat skit som måste betalas varje månad! Längtar tills nästa jul då jag förmodligen har en RIKTIG ekonomi och kan spara pengar i förväg till julen för även om det handlar om att man ska umgås och äta gott så är det alltid kul att ge bort paket tycker jag, fast iår är det tufft för mig ekonomiskt sätt...Det får bli nästa år när man är bara familjen och inte 20 personer! haha.
 
Imorgon börjar nya praktikplatsen på äldreboende... ska bli intressant men troligtvis inte det mest roliga tyvärr:/ vad jag hört så är det mkt dela dosett och kolla medicinlistor... (Gäsp). Får ta det för vad det är och hoppas att tiden går fort! mindre än 8 veckor kvar till examen! YEYEYEYEYEY!! :D:D
 
Idag fyndade jag 2 par jeans på JC som har utförsäljning, 150 kr styck (ord, 500kr styck!) ibland har man tur.
 
Btw, jag ska bli glasögonorm, kollade synen idag då jag upplevt ett tag nu att jag ser ganska dåligt på långt håll och när han visade mig hur jag kunde se med glasögon blev det typ : SHIT JAG KAN ÄNTLIGEN SE, det är som att slå på lampan när det varit mörkt typ, nästan haha. hade -1,0 på höger öga och -0.5 på vänster vilket inte är mkt sa optikern men ändå bra att skaffa brillor när man kör bil, ska läsa, se på tv osv :)! provade ut tre bågar som kommer komma innan jul!
 
 

Utgång

Publicerad 2013-11-23 17:32:00 i Allmänt,

Ikväll blir det att prova på utgång i Eskilstuna, första gången på 1,5 år spännande haha!Fredag

Publicerad 2013-11-22 20:11:08 i Allmänt,

Nu lägger jag ner dagens plugg och det tycker även sessan att jag ska göra, imorgon vankas jobb och utgång på kvällen!


när en dörr stängs öppnas en annan

Publicerad 2013-11-19 20:36:54 i Allmänt,

i går morse förlorade jag en utav mina kattungar som varit svårt sjuk länge. trots mediciner tvångsmatning och kärlek och omvårdnad så var han för sjuk. igår låg han död när jag vaknade. Det var en hemsk syn och jag får fortfarande magknip när jag tänker på det:/ men nu har han det bra och han är nu en liten katt ängel som busar runt där upp bland andra katter!
 
alla andra katterna mår bra.
 
idag har jag känt mig halv krasslig, sov på lunchen och kände mig helt däckad. det är fotboll nu men jag känner att ögonen snart kommer trilla ihop på mig. vet inte ens om jag kommer orka se... kanske första halvlek iallafall.
 
något som oxå är fel med mig är att jag tror att jag behöver skaffa glasögon... ser dåligt på höger öga. kanske bäst att gå och kolla innan det blir sämre.. så jäkla dyrt bara! man har verkligen inte råd att bli sjuk..
 
 

stress

Publicerad 2013-11-17 12:20:00 i Allmänt,

Det är inte ofta som stress är något negativt för mig, jag är en sån person som arbetar bra när jag har mycket att göra och får även då mycket gjort men just nu, den stressen jag känner är negativ stress. Jag har en hemtenta som ska in som jag har suttit och kollat på i 1.5 timme men har inte ens börjat, jag sitter fast och mina hjärnceller är inte så aktiva just nu då jag har andra saker som tar upp min energi. Jag har en jättesjuk kattunge hemma som jag föröskt hjälpa nu all ledig tid men som inte blir bättre så han får vi ta till veterinären, sen måste jag jobba, hinna med hemmet och massa annat skit. Det som gör mig mest stressad är allla dessa skolarbeten. Usch vad jag hatar det här och jag längtar tills skolan är klar!!!!
 
Idag är det vårkänsla och humöret borde va på topp men istället vill jag bara lägga mig i sängen och slå på en film, kan jag det? svar NEJ!
 
Aja nu ska jag försöka aktivera mina hjärnceller och se om jag kan skriva några rader på hemtentan....
 
 
 

Sessan och jag

Publicerad 2013-11-16 10:34:12 i Allmänt,

Hon ska va överallt och ingenstans och helst där hon inte borde va, på datan när jag ska skriva! Ahah så söt. Får helt enkelt hålla i henne om man vill få något
Gjort ☺️


Godmorgon

Publicerad 2013-11-16 09:01:37 i Allmänt,

Idag är det ideellt arbete och pyssel inför kattens dag som gäller för hela slanten! Ska bli supermysigt!

Inviger min nya tröja som jag köpte på bik bok igår!:)


Som resten av Sverige

Publicerad 2013-11-15 10:37:36 i Allmänt,

Så kommer jag att kolla på fotbollen ikväll och tydligen är det en viktig match som avgör om vi får en plats i vm eller ej så det blir nog en spännande match med hela svenska befolkningen på nålar :)! 

Katten är fortfarande jätte sjuk och det är ett heltids jobb för mig att försöka få han frisk! Får tvångsmata han med vatten och mat typ var tredje timme! En pers men jag tänker Inte ge upp först han bli bra!

Är på jobbet nu och slutar halv tre idag och sen blir det träning på gymmet! Ska bli galet skönt!


Word

Publicerad 2013-11-11 22:14:02 i Allmänt,


Det finns två typer av människor, de som skapar och hittar problem och ursäkter och sen finns det dem som löser problemen och jobbar för lösningar, utan några ursäkter!Bra dag!

Publicerad 2013-11-11 16:29:59 i Allmänt,Idag har det varit en bra dag! Första dagen på praktiken på VC och stormtrivs redan, fick gå hem 30 min tidigare och nu väntar ett core pass!
kattens dag- pyssel

Publicerad 2013-11-10 22:21:22 i Allmänt,

satt hela kvällen idag efter träningen hemma hos Lena och pysslade inför kattens dag då vi ska försöka sälja pynt osv så att vi får in lite pengar till livbojen! här är lite av det vi hann med ikväll:) askkoppar
 
 
detta fina jourkatt gandalf 1 år kastrerad hane som gärna vill bli inne/ utekatt finns hos Lena och är flyttklar, superfin!
 
 
 
 
 
 

axlar bröst triceps

Publicerad 2013-11-10 14:43:08 i Allmänt,

 längtar tills träningen! trodde aldrig att styrketräning skulle kunna vara så kul, men man ser resultat fort och har blivit mycket starkare!:)
 
 
 

effektiv dag

Publicerad 2013-11-10 13:59:00 i Allmänt,

Söndagar är ju jävligt tråkiga men oftast jävligt effektiva! idag har jag hunnit med att städa, pluggat lite, lagat två olika maträtter till matlådor, stek i ungen och köttfärslimpa med bacon i sen potatis och brunsås:) 
 
 
sen är tvättstugan i full gång och snart ska jag åka och köra ett styrkepass på gymmet!:D helt ok söndag ändå. och imorogn börjar nya praktiken:) ska bli spännande!
 
en bild på mig och sis igår!:)

Fars dag (L).

Publicerad 2013-11-10 11:20:00 i Allmänt,

Idag är det en dag att fira alla underbara pappor och pappors pappor ute i världen som kopletterar oss kvinnor och som gör att jing och jang symbolen sluts. För utan männen vore vi kvinnor inget och utan kvinnan vore männen inget. Ja ni fattar.
 
Jag tycker det är bra att det här med Mors och Fars dag finns, för då får man lite extra uppnärksamhet och kärlek, förhoppningsvis. Det är även en dag för barnen att visa extra uppskattning till sina föräldrar.
 
Fars dag för mig gör mig både lycklig men samtidigt så oerhört ledsen. Jag har haft turen att komma till världens bästa fosterfamilj där jag vuxit upp bakom fyra otroligt trygga väggar som präglat och gjort mig till den jag är, en person som är godtrogen och som vet vikten av att hjälpa till och hjälpa andra människor som har det svårt. Jag är omtänksam och står ganska stadigt på denna jord som vet vad jag vill med mitt liv. Och att jag har blivit den jag är har jag mycket att tacka mina fosterföräldrar Rosi och Robban för och det kommer jag vara evigt och föralltid tacksam för. Men det som gör mig ledsen på samma gång är att inte kunna visa allt detta fina, och visa vad jag åstakommit och vem jag blivit till min Far, som gick bort förra sommaren. Även om mina biologiska föräldrar gjort vissa val i livet som jag aldrig kommer förstå eller förlåta så är de och kommer alltid vara min Mamma Och Pappa och det bandet kommer vi alltid ha, oavsett vad som händer. Pappa fick jag en ganska så bra kontakt med innan han dog och saknaden av honom är lika stark idag som för ett år sen när han dog, om inte starkare. Ju mer jag utvecklas och ju starkare jag blir som människor och ju mer jag åstakommer, ju MER vill jag ringa pappa, gå över till han och tala om vad jag lyckats med. För att på nått sätt bevisa för honom att trots att mycket i livet gick snett till en början så går det att fixa till med rätt hjälp och med rätt människor runt omkring en, och jag tror säkert att Pappa kände mycket skum och skam till hela situationen med oss barn, men jag vill på nått sätt bara säga, det är OK nu, jag förlåter dig. Så pappa, om du i himmlen läser detta, så vet du att jag väntar på dig tills vi en dag ses igen!
 
Det man gjort är gjort och man kan inte göra saker ogjort men man kan leva efter att göra saker bra här och nu och vara godhjärtad mot de människor man möter så kommer man nog få mycket tillbaka senare i livet.
 
Så till alla er som fribilligt valt bort eran Föräldrar av olika skäl, att de varit dumma, inte gett er tillräckligt med månadspeng eller att ni inte fick den bilen ni önskat er eller vad det nu kan va för små skit som ofta är orsaken till bråk mellan föräldrar och barn, tänk till. Du har bara En pappa och endast En mamma. Så var för fasiken rädd om dem, för en dag, när du minst anar det så finns de inte längre och då kommer din värld vändas upp och ner och det kan jag lova, för jag vet.

Du är din egen lyckans smed

Publicerad 2013-11-08 19:59:06 i Allmänt,

Efter livets hårda skola på många olika sätt och många dalar och bäckar så har jag lärt mig att det man har som gör en lycklig är för värdefullt för att kastas bort. Jag har oxå kommit underfund med att det INTE är läskigt eller skrämmande med nya relationer, det var det förr när man var mindre och osäker på sig själv och vad folk skulle tycka men till vilket pris? Jo att man blev trampad på. Men även det gav lärdom som gör att jag är den jag är i dag och det är en person jag är stolt över att vara. Människor som sluter sig och som inte vill släppa andra människor inpå livet har nog inte insett vad det kommer göra dem i slutändan. Det borde va KUL att träffa nya människor, njuta av saker som kommer längst vägen och skratta åt allt man möter, tillsammans. Man kommer aldrig blomstra eller bli lycklig på insidan om man inte tillåter andra människor att hjälpa en på traven till att bli just så lycklig som man drömmer om att vara. Man växer ständigt och
Lär sig av andra men även av sig själv, vad man accepterar vs. Inte. Men livet är alldeles för kort för att inte leva det fullt ut och man bör ta vara på allt fint som finns i det. Fast innan någon annan människa kan göra dig lycklig måste du hitta din egen lycka.


Efter regn kommer solsken.

Publicerad 2013-11-08 12:33:55 i Allmänt,

det där uttrycket tycker jag stämmer så bra, för oftast blir det bara bättre när det är som sämst och igår var en sån dag, allt kändes skit. Men idag är det på topp:) började dagen med ett riktigt skönt styrkepass och nu har man fyllt magen med mat och ser fram emot en lugn och skön helg:) 

Gym!

Publicerad 2013-11-08 09:13:34 i Allmänt,

Nu blir det dags för gymmet! ben rygg och biceps står på schemat. Ser fram emot en veckas träningsverk efteråt 😆
Hjärta

Publicerad 2013-11-07 11:32:08 i Allmänt,

Mår man skit, är ledsen sur eller arg kan man iallafall inte undgå att le när mina favoriter finns och lättar upp tillvaron.
tisdag

Publicerad 2013-11-05 20:04:03 i Allmänt,

 
 
oj vilken dag, är helt slut fast på ett skönt sätt, slut av att ha kört gärnet idag på två olika träningspass! först hade jag seminarium i skolan mellan 8.30.10.30 sen stack jag till gymmet och körde 1,5 timmar där med Örjan (min PT) körde axlar, bröst och triceps och helt slut efter det passet!:) sen cyklade jag hem, vilade och käkade framför tv:n sen blev det ett step pass på gympozz mellan 17.30-18.30. blev smått yr, nästintill svimfärdig mot slutet av passet så fick ta st lite lugnt. men känns alltid så förbaskat skönt efter att man tränat!! Träning är en stor del av min vardag och mitt liv och det är så förbaskat underbart!!:)
 
 
 

U dont allways get a secound change...

Publicerad 2013-11-04 20:15:30 i Allmänt,

Kan ni oxå känna att livet ibland känns som ett långt roulettspel? Ibland går allt så bra att man bara fortsätter och sväva på moln och tar saker för givet för man tror inte att det kan gå nerför och när man väl sitter där, i skiten så undrar man varför man gjorde som man gjorde och varför man inte tog vara på de sakerna och de människorna som man egentligen ville ha i sitt liv, fast som man tog lite grann för givet, just för att allt kändes så självklart.
 
Ibland får man en andra chans och i vissa fall inte. Ibland kan man i efterhand ofta undra varför man gjorde och inte gjorde vissa saker. Varför sa jag inte så eller varför visade jag inte vad jag tycker och varför var jag inte ärlig och sa vad jag egentligen känner och tycker. Är man ärlig och öppen och inte spelar massa spel så tror jag att man i slutändan kommer bli lyckligare och få det man egentligen vill ha, för som sagt, man får inte alltid en andra chans och det gäller att ta vara på det som finns i ditt liv, här och nu och inte vad som might come....
 
Ärlighet och tydlighet vinner man på i längden.
 
Idag blev det lunch på stan med Sara :) Skola halva veckan, ledig torsdag - söndag! så skönt och underbart :)
 
fick hem denna parfym som jag beställt, luktar riktigt fräsht!
 
 
        

Hej!

Publicerad 2013-11-03 16:13:34 i Allmänt,

Idag är det söndag och jag har jobbat fredag och lördag och igår blev det bara slappkväll! Skönt som tusan, idag blev det sovmorgon men är skit trött ändå. Har gjort det mesta till seminariumet men fortsätter imorgon, nu blir det slapp i soffan resterande av kvällen!Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela