helenemede.blogg.se

jobbar som sjuksköterska sen cirka tre år tillbaka, bor tsm med sambo och två hundar i Västerås. Väntar vårat första barn i feb -17! Bloggen är en blogg med inlägg som rör allt mellan himmel och jord! Enjoy

Man blir fan mörkrädd

Publicerad 2013-03-20 22:19:31 i

Idag hade vi ett väldigt intressant seminarium i skolan där v pratade om massa olika folkhälsoproblem som finns i bla sverige och ngt som vi pratade mkt om vad psykisk ohälsa och då kom vi in på ämnet mobbing... Det ständiga problemet som alltid har funnits och som till och med ökar och det är skrämmande. Komamr runt på instagram och ser en del elaka kommentaren på andras bilder som folk med okänd användare sitter och skriver, meningar som de face-to-face aldrig skulle säga. Det är så fegt, så elakt och patetisk såsom människor (främst unga) idag beter sig mot varandra, usch! Vad beror detta på? Hos vem ligger ansvaret? Föräldrarna? Skolorna? Varför väljer man att mobba och varför flyttar man den som blir mobbad till en annan skola än de som mobbar? Varför tänker man kortsiktigt och inte långsiktgt?

Alla val/ handlingar man gör är nästan alltid medvetna handlingar som på något sätt kommer få konsekvenser, tänk en extra gång innan du kallar någon för ful, tjock, konstig, dum i huvudet eller hora/ bög. Man har inget rätt att kränka en annan människa på det sättet som vi människor gör idag medvetet eller omedvetet. Tycker du ngt om ngn skriv det inte på fb, instagram eller bakom ryggen, det är så fegt och mesigt så det finns inte. Det slutar med missförstånd och onödigt bråk.
Vi kom inte fram till ngn lösning på denna fråga utan vi ställde oss dessa frågeställningar som jag sagt nu, ett ämne man kan diskutera i all evighetstid. Men glöm inte bort att du- ALLA ka påverka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela