helenemede.blogg.se

jobbar som sjuksköterska sen cirka tre år tillbaka, bor tsm med sambo och två hundar i Västerås. Väntar vårat första barn i feb -17! Bloggen är en blogg med inlägg som rör allt mellan himmel och jord! Enjoy

Nedräkning

Publicerad 2013-07-31 17:20:28 i Allmänt,Jag har verkligen kommit in i slappar livet- semester och att sova till 11 varje dag och jag älskart! Jag vet att detta troligtvis är mitt sista sommarlov innan jag börjar jobbs och bli vuxen på riktigt så därför njuter jag med gott samvete av att ha 6,5 veckors semester med absolut noll måsten! Ikväll blir det party för imorgon är det schweiz nationaldag och det firas med en festival massa fyrverkerier och fest. Vi ska till ett ställe där de spelar tecno/ electronic musik och jag är förväntansfull över hur hård musiken är!

Och snart lyyyfter vi mot spanien-alicante och ytterligare 4 veckors semester. Äntligen har claduio slutat jobba och även han semester nu så så blir det kvalitetstid i fyra veckor! Behövs verkligen känner jag med tanke på alla motgångar vi haft! Ska bli så skönt:) jag har köpt massa solkräm och nya flipflops idag.

Snart ska jag börja med maten, grillning står på schemat, ordentlig mat så att vi orkar dansa hela natten:)

tankar

Publicerad 2013-07-29 18:01:43 i Allmänt,

att ta saker för givet.
 
Jag tror att de flesta tar många saker för givet, vänner, familj, jobb skola pengar hälsa framtid osv. Och jag menar inte att alla människor är bortskämda snorungar, det jag menar är att människor även jag, ibland tar saker för givet, planerar inför framtiden som om allt vore så självklart, att allt ska bli som man tänkt sig och i de festa fallen när man planerar sitt liv så långt fram så blir det nog inte alltid som man tänkt sig. För ett år sen om någon hade frågat mig hur mitt liv kommer se ut om 1,5-2 år så hade jag sagt att jag befinner mig Basel, jobbar på ett sjukhus där, bor tillsammans med min pojkvän och njuter av livet som vilken annan människa som helst, man frågar någon mig samma fråga idag så kommer de få ett helt annat svar, ett svar i stil med: jag har inte en jävlaste aning... Jag trodde jämt att allt som jag föreställt mig om min framtid skulle bli sann, att vägen dit skulle va enkel och att jag skulle få allt jag önskat mig men jag har insett att vägen dit har varit allt för krokig och jag vet längre inte om jag kan eller vågar planera för framtiden för drömmer man bort för mycket så blir man ofta själv alldeles för besviken när saker inte blir som man tänkt sig.
 
Att ge upp sitt hemland, sin familj, sina vänner och sin trygghetszon var något som jag inte reflekterade över när jag planerade inför framtiden för 1 år sedan men idag går tankarna på helt skilda spår, saker som man då inte tyckte var ett så stort problem har idag blivit mer verklighet, man har insett vad som är viktigt och att få allt man önskar sig är inte längre så självklart. Jag önskar ibland att jag kunde få bestämma över hur mitt liv skulle se ut, att jag kunde veta och styra över saker som händer i mitt liv men det är inte så troligt att man kan det. "things happens for a reason" och jag tror att i slutändan så måste man gå på magkänslan och göra det som känns rätt för en själv, innerst inne och vad man tror att man kommer bli lyckligast av, och sen får man väl bara hoppas man har stöd från vänner och familj oavsett vilket beslut man fattar.
 
"whats worth having in life, never comes easy" så kämpa för det du brinner för och håll fast vid människorna du vill ha i ditt liv, vid din sida!
 
 

Vänskap

Publicerad 2013-07-29 11:12:01 i Allmänt,

Den senaste tiden har jag fått mig en riktig tankeställare över det här med vänner, vilka människor som jag vill och kommer kalla för vänner och dem som bara känns som förbipasserande tåg. Alla relationer handlar om att ge och ta. Även när det gäller förhållande, familj och vänner. Att hela tiden vara den som hör av sig, den som undrar, skriver och bryr sig är inte roligt om relationen inte är ömsesidig från bådas håll. Ibland känns det som att man är ett bollplank där man ska finnas till när andra behöver prata eller har det jobbigt/ är uttråkade och när saker vänder för de människorna så är man inte lika väsentlig längre... Det är synd att en del relationer är så och ju äldre man blir desto mer inser man och känner av vad äkta vänskap är, de växer inte på träd och bör därför tas om hand på samma sätt som allt annat du rår om...

tiden i Basel

Publicerad 2013-07-24 11:32:46 i Allmänt,

nu har jag redan varit i Basel i en och en halv vecka och tiden flyger iväg, vädret här är mestadels galet varmt och fuktigt, har mest bara slappat, solat och badat och vart med de vänner som inte jobbar. Claudio jobbar mycket så det blir inte så mycket tid tillsammans, idag är han dock ledig halva dagen från klockan 13 och imorgon ledig heldag så vi ska gå lite på stan senare i em, det är molnigt idag så inget direkt stekarväder! skönt det med, kanske kan försöka ge sig ut på en löprunda ikväll:)

lite mer än en vecka tills vi flyger till Spanien! ska bli så skönt att fly verkligheten en månad!!

 

köpte en ny fin sommarklänning igår!!
 
 

pappa.

Publicerad 2013-07-17 23:27:42 i Allmänt,

idag är det ett år sen änglarna tog dig ifrån oss, ett år sen du tog dina sista andetag framför näsan på mig och ett år sen jag pratade med dig för sista gången, min älskade pappa. du är älskad saknad och jag minns den dagen som igår. önskar varje dag att jag på något sätt kunde få dig tillbaka, göra saker annorlunda och framför allt önskar jag att du hade valt annorlunda vägar i livet och inte valt alkoholen framför dina fyra underbara barn, barn som önskade, drömde om att få det liv som alla andra barn ser som en självklarhet, att få växa upp med mamma och pappa och allt ska vara skog och rosa dalar. men för oss var det inte riktigt så. vi fick växa upp i underbara foster familjer men ändå fick vi inte leva tillsammans mer er, med dig pappa. även om du är borta fysiskt sätt så känner jag dig närvaro hos mig hela tiden och den gör mig trygg, den gör att jag orkar fortsätta trots att livet ibland är för tungt. jag saknar dig så att det gör ont men jag har ändå på något sätt lyckats börja gå vidare och hoppas att du oxå någon dag kan finna ro vart du än i himlen hamnar. nu och föralltid kommer jag älska dig! 

byebye Sweden

Publicerad 2013-07-15 10:17:07 i Allmänt,

På väg. jaha då var man påväg till utlandet och sex veckors semester. har inte vart på resande fot nu på över 9 veckor så det är med blandade känslor som jag lämnar detta vackra avlånga land. Det jobbiga med att resa är att man aldrig vet vad som kommer att hända eller hur resan kommer att bli, man har alltid förväntningar på hur saker och ting kommer att bli men det är inte säkert att saker blir som man önskar. Mellan idag fram tills den 2 aug kommer jag att befinna mig i Schweiz och mellan 2-28 aug kommer jag att befinna mig i Spanien, Alicante. längtar tills stränderna i Spanien, värmen, glädjen och hur "problemfritt" det brukar vara. dagens dilemma är vad man ska äta för mat eller hur länge man ska ligga vid stranden. så skönt så!!!!

Vädret i Basel är varmt och det kommer nog blir en hel del promenerande runt staden och solning med tanke på att jag kommer bara gaska mkt själv när Claudio jobbar... mindre kul. men men. nu ska jag försöka tänka positivt och tänka att sommaren kommer bli kanon! hoppas ni som blir kvar i Sverige får en varm och skön sommar ni med!:)

 

Wiiie

Publicerad 2013-07-11 20:49:00 i Allmänt,

nedräkningnen har börjat, Både vad det gäller kattungar och antal dagar kvar tills semestern! nu har jag tre damer hemma, resterande av kissarna flyttade idag. känns tomt, lugnt men ändå skönt om jag får säga det själv. blir lite energikrävande i längden! men söta är det och alltid lika kul att ta hand om sånna här söta bebisar! imorgon flyttar resterande av gänget och då blir det stortstädning på alla sätt och vis, behöver städa och gno. längtar tills jag får en makeover av lägenheten till hösten då jag ska pula och fixa lite med de saker som jag inte trivs med för tillfället!:)

annars då? jo idag var näst sista dagen på jobbet innan jag flyr landet i sex veckor på måndag! ska bli skönt med semester och få lite lugn och ordning på livet. kvällen har även bestått av god grillning med trevligt folk och hann även med en långpromenad med Sara vid tre. är riktigt trött nu och längtar tills jag går av mitt jobbade imorgon kl 14!!:) wiho,!!!!snaaaaaart semester!!!

 

 

hejhej

Publicerad 2013-07-09 14:59:59 i Allmänt,

vilken dag, Pjuh!

började dagen med en försovning! Sweet!, de ringde från jobbet: hej vart är du? - eh jag är påväg jag försov mig, inte ens vaken klär jag på mig och skyndar mig dit varken med något i magen eller nått, kommer 25 min försent sammanlagt och det är inte fyskam att ta sig till jobbet på 15 min från att ha legat och sovit...

iallafall, dagen har bestått av stress och mera stress och nu sitter jag i Flen och väntar på bussen som ska tam mig ut till buschen i Bettna och fira systers födelsedag! Fanny fyller 14 år, ojoj vad tiden går fasligt fort! jag blir kvar över natten och tar ett tidigt tåg hem då jag börjar att jobba 13 igen, ingen ro bara gno!

fast något som ingen kan klaga på är iallafall vädret:) ha en fortsatt trevlig dag alla och grattis till er alla andra som fyller år idag, jag vet fyra som fyller idag;)!

 

Word.

Publicerad 2013-07-06 22:10:04 i Allmänt,

 
det här blir mitt sista ord/bild för ikväll, godnatt sov gott, peace out! dagens tankeställare: vad gör DIg lycklig?
 

då och nu

Publicerad 2013-07-06 21:55:47 i Allmänt,

 

idag har varit en sån där dag där jag tänkt mycket på framtiden, tänkt på nuet och vad jag vill med min framtid. och jag har aldrig känt mig såhär vilsen förut, rädd för att fatta beslut, rädd för att såra, rädd för att välja fel väg men samtidigt rädd för att bli lycklig, att få det jag alltid drömt om. kanske låter dumt att säga att man är rädd att bli lycklig, men det jag menar är hur vägen dit kommer bli, vilka människor kommer jag svika och hur kommer jag själv må tills jag når dit... och nej man kan inte veta och man bör inte oroa sig i onödan, men det gör jag. jag är en sån person som oroar sig, ibland i onödan. kom ni ihåg när man var liten och oroade sig för om mamma skulle bli arg på en om man hade haft sönder något, när man älskade att skrämma människor när man stod bakom dörren men gav upp ganska så fort när man insåg att personen redan gått en annan väg eller när man brukade heja på de vita myrorna i myrornas krig på tv:n. När jag var liten så var mitt stora fokus i livet att leka, att leka hund, häst, stall och allt möjligt som har med djur att göra, jag älskade även att leka hund och släde på vintern. Pssst kärlek och framtiden, vad var det då liksom?!! varför längtade man så efter att bli vuxen när man var liten och varför säger man nu att man önskar att livet vore lättare, som när man var barn? varför är vi aldrig nöjda? är det meningen att vi ständigt ska önska oss det vi inte har eller det vi aldrig fick?

jag är en väldigt okomplicerad människa, lätt för att gilla människor som har hjärtat på det rätta stället. lätt att gilla människor som är raka och ärliga, som tänker gott och som inte sårar andra människor medvetet. folk som ljuger och pratar skit om sina kompisar till andra kompisar för att hålla snacket rullande är även något som jag avskyr och det är även sån människor som jag vill ta avstånd från. krama is à bitch, what goes Around comes around.

ska jag beskriva mitt liv, det livet jag drömmer om att ha inom 6-7 år skulle jag nog skriva såhär. Jag är lycklig, jag har ett jobb som får mig att känna mig behövd och värdefull, jag har en sambo (kanske man) väntar mitt andra barn, bor i ett mer avlägset område som är barnvänligt men ändå socialicerat. Har boxerhund. har familjen relativt nära mig, får se mina syskons barn växa upp och även mina vänners. Har en stadig ekonomi som gör att vi kan åka på utlandsresa iallafall vartannat år. jag vill också må bra och vara hälsosam, vältränad och välmående!!

Det här är det liv jag drömmer om i stora drag, är det för mkt att önska sig? alla människor förtjänar väl att bli lyckliga?

Halli Hallå

Publicerad 2013-07-02 15:40:29 i Allmänt,

Idag har jag hunnit med att jobba, springa, laga mat, handla fetaste vattenmelonen samt städat efter alla femhundraelva kattungar två gånger och lagat mat även till dem, känner mig redan som en småbarnsmamma haha!
 
Imorgon är jag ledig och det känns så underbart skönt, ska grilla lite med Hanna sen och bara ta det lugnt, snart kommer det kattköpare och kollar på några av kattungarna som är kvar. Imorgon kommer en halv skara från familjen och hälsar på!:)
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela