helenemede.blogg.se

jobbar som sjuksköterska sen cirka tre år tillbaka, bor tsm med sambo och två hundar i Västerås. Väntar vårat första barn i feb -17! Bloggen är en blogg med inlägg som rör allt mellan himmel och jord! Enjoy

Ännu en dag förbi

Publicerad 2013-01-31 21:10:54 i

Sådär nu var även denna dag över och jag har blåsor på tårna efter allt gående och nästan ingen vila på två dygn men jag är glad ändå. Jobbat 98 timmar denna månad, klapp på axeln till mig!
Ligger sängen nu och ska straxt sova, ställer klockan på 06.15 för ännu en arbetsdag imorgon, dock "bara" till 15! På kvällen kommer sen min efterlängtade vän linnea och hälsar på över fredagen till lördagen. Ska bli kanonmysigt. Känner att jag saknar att ha någon att verkligen prata ut med, allt mellan himmel och jord..

Har en liten sån där svacka nu, känner mig lite less att på något sätt hela tiden bli tagen för givet. Det är något som jag inte alls gillar. Och nu får det vara slut på det och jag ska stampa ner foten! Man blir ju inte precis lyckligare själv av att bli stampad på, snarare mer mosad.

Tack det var allt för mig, sov gott världen!

Spanienresan bokad!

Att vara ung.

Publicerad 2013-01-30 20:01:38 i Allmänt,

Man hör ofta, Äsch du är ung, det fixar du, äsch du är ju stark och klarar vad som helst för du är ju ung...
Ibland stämmer det väl, kanske vad det gäller den fysiska biten men inte alls alltid annars.
 
Idag jobbade jag ett 13 timmarspass på jobbet, jag kom nyss hem och har nog inte varit såhär trött på länge. Imorgon gäller samma sak. Jag är GLAD att jag får jobba så jag klagar inte över det, desto mer jobb desto mer cash, har väl jobbat cirka 90 timmar i bara jan vilket är rekord för mig sen jag började jobba här i eskilstuna. Sparkonton javisst! Jag bokade resa idag till mig och Cladudio, Alicante 2-28 augusti! FAAAAAN vad jag längtar.
Att jobba arslet av sig nu och vara en "nolifare" som växlar mellan skola, plugg och jobb gör allt värt när man ligger på stranden och inte behöver jobba hela sommaren iår. Ska för första gången på 4 år bara jobba halva sommaren och ha 6 fucking veckor av ledighet tillsammans med min man!!!
 
klockan är åtta och jag är snortrött, funderar på om jag ska köra 30 min på crossen framför Sveriges mästerkock eller om jag ska duscha och direkt sova. Lyssna på kroppen eller hjärnan?
 
Tror det blir kroppen för en gångs skull. Gute nacht!
Är så glad att snön smälter bort... (peppar peppar)

Måndag!

Publicerad 2013-01-28 18:02:04 i Allmänt,

Hej! idag var det grupparbete som gällde i skolan, kom väl halvvägs fram och ska skriva klart det nästa vecka. Kom hem runt fyra då jag hämtade paket (tyskaböcker jag beställt) på Ica och handlar lite saker. Har även hunnit med att träna en väldigt kortis och duschat. Imorgon blev jag bokad för jobb så det blir 7-16 imorgon. Är så glad att jag får jobba för jag behöver verkligen pengarna... Börjar typ redan nu känna ångesten över pengarna jag måste ha om ett år i samband med den ev. flytten. Så jag försöker leva som en student nu och jobba arslet av mig och unnar mig saker IBLAND. Idag köpte jag bla en treatment för frissigt hår på Kicks som jag hade tänkt prova... Klippte även mitt hår själv igår (sparar in 300 kr;) ), det blev väl sådär, bättre än innna iallafall då det var så otroligt slitet.
 
Nu ikväll har jag tvättstugan och ev fika med grannarna!:) Skypade även med Claudio och Attill förut som befinner sig i Alperna, de lovade mig att vi ska åka skidor en dag när jag kommer i feb!:D yey
Har åkt skidor en gång då jag var 12... hoppas de inte tvingar upp mig på snowboarden bara... Någon som kan jämföra, vad är lättast, snowboard eller skidor?
 
BTW, tror ni snön håller på att smälta bort?!::D:D:D.. bara för att jag säger såhär så blir det -30 grader imorgon..

Home

Publicerad 2013-01-27 11:52:54 i

The weekend at my family passed waaay to quickly. Im waiting for the bus to take me home back to eskilstuna... 2 hours i have to sit in the bus, almost as long as it takes to fly to switzerland... Crazy

Platsen som gud glömde

Publicerad 2013-01-25 21:51:00 i

Ja så kallar man bettna, platsen som gud glömde. Fast ganska så bra är väl det för annars vet man inte vad för folk som skulle finnas här.
Är hemma hos familjen och har kvalitetstid med syskonen! Bara sebbe och fanny hemma nu så vi sitter i sebbes säng och kollar på äckliga klipp på youtube haha! Imorgon sak vi fira anton som fyller 1 på söndag!:)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3987848/images/2013/pic_5102c4ea9606ee5ac50fce45.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3987848/images/2013/pic_5102c4ea9606ee5ac50fce45.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3987848/images/2013/pic_5102c4ea9606ee5ac50fce45.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3987848/images/2013/pic_5102c4ea9606ee5ac50fce45.jpg" class="image">

Snart äntligen helg!

Publicerad 2013-01-24 14:10:31 i Allmänt,

Hej! Jag sitter här och känner mig tom, tom på luft. Vet egentligen inte varför men så känns det bara. Har varit i skolan och lämnat och hämtat en tenta, har köpt present till anton som blir 1 på söndag! Sen har jag spenderat 1.5 timme på gymmet. Hade inte alls någon energi idag, men kämpade mig igenom de övningar jag skulle med lite motivation...
 
Ska snart iväg till jobbet och jobba kväll, önskar jag hade motivationen och orken att jobba men idag känner jag mig som sagt allmänt låg och off. Ingen förklaring heller till varför så jag kan inte göra något åt det. Får ta mig igenom dagen som kommer med huvudet högt helt enkelt.
 
Imorgon åker jag hem till familjen i Bettna efter skolan, har inte träffat dem sen innan jul så jag längtar jätte mycket faktiskt till att få bara vara, koppla bort skolan och stress och umgås med familjen! Kvalitetstid kallas det.
 
nehe, nu ska jag försöka packa ner matlådan och det som jag behöver till jobbet för att sedan knalla ut i kylan igen!
 
Ha en trevlig dag och helg på er alla:)

Wierd dreams

Publicerad 2013-01-23 08:51:08 i

Sometimes i wonder whats going on in my head when i sleep, i dream dreams thats ia not of this planet. A horse in the basement that i try to save, and in the same time there is a ugly hary scary man that wants to get to me and do god-knows-what so i run our fast as possible with the horse in my hand and i try to call the police but noone answers... Weiiiiird!!
Im at work now and its cold like hell and i hate sweden this time a year..

Mätt som en plätt

Publicerad 2013-01-21 17:36:00 i

Efter middagen blev jag fetmätt. Är tvungen att vila i soffan då jag inte kan röra mig typ haha!
Körde en ansiktsmask förut som kallas för "acne killer" man behöver inte ha acne för att använda den såklart men den tränger ner i porerna och suger upp dem till ytan typ. Jag har en ganska ren hy tack och lov så för mig gav det inte så mkt förutom röd hy, slet typ av mig alla ansiktsbehåring;)
Ikväll börjar sveriges toppmodell!:)

 

Change

Publicerad 2013-01-20 19:11:18 i

Today is the day that i desided to make a change!

Sommarens planer!

Publicerad 2013-01-17 18:03:38 i Allmänt,

Så nu har jag och claudio bestämt oss efter mycket velande fram och tillbaka med hur vi ska göra med sommaren, vart vi ska åka och när osv. Eftersom vi redan sa att vi skulle tillbaka till Alicante iår så vill vi det, men vi ska inte vara där alls lika länge som vi var förra gången eller som vi planerade. Det blir Alicante 2 veckor, sen åker vi hem, straxt därefter byter vi resväska och åker iväg 4 veckor till BALI!!!!! Jag har alltid velat åka till något land i Asien och Bali är ett av få länder i Asien som har den "bästa" perioden under sommaren-senhösten, så vi kommer att vara i Bali mellan 5-28 aug. Vi båda är superglada över att vi ska åka dit och att vi ska spendera nästan hela sommaren tillsammans! Jag ska jobba första perioden här hemma mellan midsommar till den 14 july, sen sticker jag nästan direkt och sen kommer jag hem lagom till skolan och praktiken börjar!!!!!
mitt stora dilemma är dock att jag måste spara ihop 30 lax tills dess och det innebär cirka 5 tusen varje månad... Jag jobbar så mkt jag kan men man kan ju inte trolla liksom.... Hoppas att jag får liiite tillbaka på skatten då iallafall, det vore guld...!
 
Tydligen ska man ha Visum oxå när man åker till Bali, mkt som ska tas reda på och måste ju kolla ut bra ställen att åka till!, vi måste även boka resan ganska så snart för att ha råd, det kommer ju säkerligen stiga i pris suupermkt ju närmare det kommer...
 
Men jag är supertaggad nu och det gör skolan mer uthållbar, för jag vet ju att det leder till ngt gott i slutändan:)!
 
vem skulle inte vilja spendera en MÅNAD här liksom?!!:)
 
 

Study day!

Publicerad 2013-01-16 15:00:47 i Allmänt,

I had an order yesterday from my boyfriend that i should write more in english so he understands to, so i will try to do my best!;)
 
Today i stod up around 9,30. Started to study right after breakfast and then i studied some hours, and then i went to Ica, to pic up a things that i ordered, Spirulina alger vitamines. Then i bought some food and then i cooked an easy but kick ass lunch! To eat healty is fun, right!?
 
Now i have to continue my studies and when the food is melt down inside of me im gonna do kickass training om the crosstrainer!
 

förlåt för tråkig blogg.

Publicerad 2013-01-15 20:10:30 i Allmänt,

Anledningen till att bloggen står väldigt stilla är för att jage egentligen har väldigt lite att skriva om. Min vardag består av plugg och pluggar jag inte så jobbar jag. Inte så kul att skriva om samma saker kanske?
 
Men idag har jag iallafall varit i skolan och pluggat och skrivit tenta, jag gick till friskis också vid fyra snåret vilket var det absolut värsta jag kunde ha gjort. SHIT VAD FOLK! visst jag vet att det brukar vara mkt folk runt den tiden, men inte såhär! Tränar folk bort jukskinkorna eller? haha.
 
Bästa tiderna är mellan 11-13, då finns det plats på löpbanden iallafall. Annars då? Jo jag har börjar tagit ett mer seriöst tag i mitt tyskapluggande nu iallafall så jag börjar lära mig grunderna. Har ett mål som jag tänker hålla och försöka uppfylla!
 
Imorgon blir det plugg hemma 9-9, till tentan som går av stapeln på fredag! Är lite smått nervös faktiskt och jag vill inte faila på den!!!
 
Sov gott!
BTW, vad är det som händer med vädret?!!!

Hej jag lever!

Publicerad 2013-01-12 15:07:13 i

Hej! Jag lever men kan inte säga att jag har något liv, eller iallafall inget som jag skulle kalla roligt... Påväg hem till plugget. Jobbade idag 7-15 och fick en bokning för imorgon oxå, hallelulja för att jag kan räkna mig som undersköterska nu när jag går in på termin fem och får lite fler bokningar! Är glad över de få pass jag får så att jag kan välja mina priotiteringar. Utan lönen varje månad hade jag verkligen varit strandsatt typ i denna håla!
Är så otroligt trött, så jag vet inte vad som är bäst. Sova lite plugga äta sen träna eller träna så man blir pigg, duscha äta sen plugga och sova till natten??
Eller varför inte bara sova....

Trött och sliten.

Publicerad 2013-01-11 16:06:10 i Allmänt,

Känner ingen skillnad längre mellan dagarna, vare sig det är fredag tisdag eller söndag, för mig innebär varje dag samma sak, plugg plugg eller jobb. Sov till halv 11 imorse och sen dess har jag suttit och pluggat och varit en sväng till Ica. Får typ ångest bara av att tänka på att jag inte pluggar om jag gör ngt annat. Plugga hela tiden är det jag kommer göra tills de här skittentorna är över!!!
Ikväll ska jag unna mig riktigt god mat faktiskt, ska göra fondue chinoise eller hur det stavas. Har ätit det flera gånger i Basel och det är en schweiz "nationalrätt" och det är så förbaskatt gott. Det är kött som man kokar (tar en bit i taget på en gaffel/sticka odh stoppar ner i buljongen) tills det blir mört och sen äter man det tillsammans med vad man vill, jag ska göra kroketter och vitlökssås! Längtar, och tror till och med att jag ska börja ganska så snart. Ska plugga en liiiten stund till, sen ska jag käka och unna mig resten av kvällen utan plugg med popcorn framför Prison break!
 
Imorgon blir det jobb 7-15 så jag får slänga mig i sängs ganska så skapligt ändå:)
 

Bli Frisk dumma, dumma kropp!

Publicerad 2013-01-10 17:38:01 i Allmänt,

Något som jag inte förstår är att jag alltid lyckas bli sjuk av så jävla sjuka saker. Sist jag var såhär förkyld och "dålig" var efter spanien i somras när jag hade sovit med Fläkten i ansiktet för att inte dö av värmeslag, de höll i sig i ungefär  3 veckor den förkylningen...
 
Nu har det hänt igen, nu har jag varit förkyld i ungeför 1.5 vecka men börjar känna mig bättre tack och lov! Denna förkylning kom efter fläktarna på en klubb i Berlin då det var för varmt inne och då sätter de på luftkonditioneringen, smart men ändå ganska så osmart!
 
Varit i skolan idag hela dagen, kom hem runt halv 5, städade av och packade upp det sista ur resväskan, nu har jag slängt i lite fisk i ugnen som jag ska äta till lite sallad och sen mera plugg... Ska faktiskt ställa mig på  crosstrainern ikväll och träna, vilket jag inte gjort på 3 veckor. Pga Basel och förkylning!.
 
HATAR ATT VARA SJUK, BLÄÄ'
 
Jag är numnera en no-lifare som måste ägna sina dagar i skolböckerna..

Hemma

Publicerad 2013-01-07 13:17:10 i

Nu sitter jag på tåget påväg hem till eskilstuna, kan inte undgå att säga att det inte är en rolig känsla. Saknar min andra hälft redan så att det gör ont i mig, har sovit båda flygen så jag har inte kunnat reflektera eller låta känslorna komma fram men ack så ont det gör... Får hålla ut ett år till sen behöver jag inte packa väskan lika ofta förhoppningsvis!

Ser att det inte är lika mkt snö på backen som det var när jag lämnade sverige för dryga 2 veckor sen, skönt att kunna gå ute nu iallafall!!

Har sådär lagom ångest oxå vad det gäller skolan, kommer ha ett liv som liknas helvetet tills tentorna är gjorda och tills den här kursen är slut, sommarlov snart??

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3987848/images/2013/pic_50eab9c1e087c30a4f8a77e4.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3987848/images/2013/pic_50eab9c1e087c30a4f8a77e4.jpg" class="image">

ledsen

Publicerad 2013-01-06 18:48:33 i

Imorgon bitti vid 6 går flyget tillbaka till sverige, vilket betyder att jag måste gå upp senast kl 04.00!!! Kommer inte vara en rolig dag för mig imorgon kan jag tala om, komma hem till mörkret och minusgraderna!:(
Vi har just ätit hemmagjord pizza och jag kollar prisonbreake och packar det sista sakerna. Är väldigt ledsen över att behöva åka hem imorgon..

Framtid

Publicerad 2013-01-04 13:16:06 i Allmänt,

Fick en tankeställare igâr när jag sâg att jag fick U pâ en tenta som jag kämpat med, men tydligen inte tillräckligt. Det är alltid lika neddragande när man ser att det stâr ett U i betyget och att man mâste göra om skiten...När jag kommer hem har jag 10 dagar pâ mig att klara skiten, sâ nu ska jag plugga ÄNNU mer än förra gângen även om jag faktiskt hade pluggat väldigt mycket...
 
Jag vet att man inte ska ge upp när man stöter pâ nedgângar men ibland undrar man fan varför man hâller pâ med skiten. önskar ibland att livet sâg annorlunare ut, att förutsättningarna för att lyckas var lättare än vad de är i dagens samhälle...
 
Jag skulle vilja resa jorden runt pâ ett âr, men för vilka pengar dâ? finns ingen chans i hela världen att man skulle ha râd med det hur som helst i allafall... Har bara ett âr av utbildningen kvar, men ibland känns det sâââââ jävla mycket längre, som en evighet som bara fortsätter att ta mig ner. Kan inte se mer fram emot sommarlovet som jag gör just nu! 
 
Pâ mândag âker jag hem, tllbaka till verkligheten och ska ta tag i skolan och allt annat under 5 veckor tills jag âker tillbaka hit. Ska sitta i skolan oc plugga mellan 8-6 varje dag.... Nu fâr det räcka...
 
Igâr fyllde min älskling 24 âr och det ska vi fira lite idag med att gâ ut och äta med en drös vänner, det blir fondue chinoise (stavning) som är sâaaâ jävla gott!
 
Hare bra sâ länge, hejs
 

Pics

Publicerad 2013-01-02 23:17:18 i

Berlin var awesome och det nya året kunde inte ha startat bättre!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela