helenemede.blogg.se

jobbar som sjuksköterska sen cirka tre år tillbaka, bor tsm med sambo och två hundar i Västerås. Väntar vårat första barn i feb -17! Bloggen är en blogg med inlägg som rör allt mellan himmel och jord! Enjoy

Nyår!

Publicerad 2012-12-28 10:34:35 i

Ikväll tar vi flyget till berlin för att fira nyår där och även se en del av stan och shoppa lite och göra turistsaker:) vi kommer att komma hem dagen efter nyår på kvällen. Vi landar runt 8 ikväll så det lär bli utgång typ direkt när vi anländer:)

Önskar er alla ett gott nytt år!!!!

HEJ!!

Publicerad 2012-12-26 14:21:40 i Allmänt,

Har inte haft tankarna pâ att blogga eller heller tiden eller lusten. Men nu ska jag försöka med en kort sammanfattning om hur tiden i Basel varit so far. 
 
Kom ju hit i Torsdags, sent sâ det blev hem, packa upp och bara njuta av att äntligen fâ vara med prinsen igen. Fredags morgonen âkte jag med Claudios mamma till Tyskland för att julhoppa lite och kolla i affärer osv. DET àR SVIN BILLIGT! Vi var i en "drug store" som kallas för müllers som vi spenderade 2 timmar i! spraydeo för 1 euro, parfymer för hälften av priset mot vad vi betalar i Sverige. Sverige är billigt jämförelse med Schweiz men Tyskland är ännu billigare.
 
Julen här är inte ALLS likt sverige pâ nâgot sätt om jag fâr säga det själv. Det är "vanlig" arbetsdag fram tills klockan 4 pâ em sen har de ledigt. Vi gjorde ingenting fram tills halv 5 dâ vi skulle möta Hans föräldrar för att gâ till kyrkan och lyssna pâ prällen som jag inte förstod ett ord av vad han sa, men de är alltid samma saker i stort sätt sâ jag försökte sätta mig in i hur det gâr till i Sverige:P
 
Sen âkte vi hem till hans föräldrar och käkade supergod mat! De har ingen jul mat alls pâ samam sätt som vi har i Sverige och det är jag ganska sâ glad över dâ min Svenska jultallrik bestâr av potatis, köttbullar och paj typ. haha
Vi ât iallafall nâgot som heter fondue chinoise och det är färskt kött som man tillagar/kokar i bulljon, sâ man tar sin eget köttbilt och stoppar ner den i bulljongen tills det är klart och sen äter det tillsammans med olika sâser och pommer etc. Det var awesome och passar perfekt för dem som inte gillar den svenska traditionella julmaten ;)
Sen öppnade vi paket och ât gott och drack gott. Fick fina saker men toppenpresenten var helt klart resan till Milano med Baby över en helg i feb när jag kommer! Ingen av oss har varit där sâ det ska bli riktigt spännande. Det gâr direkt tâg som bara tar 4 timmar mellan Basel och Milano!
Igâr träffade jag en del av släkten pâ Claudios Mammas sida, vi ât god mat även där och njöt av den sista julstämmningen!. Sen gick vi ut med vänner pâ kvällen och nu sitter vi och glor Harry Potter pâ teven och jag njuter av ledigheten frân skolan!!
 
Vi hörs snart igen. God jul och gott nytt âr!!

Äntligen!

Publicerad 2012-12-20 08:18:42 i

Now im on my way to babe! First i fly to wien and then i wait almost 6 (!?) hours and then i fly to basel!:)
I bearly slept this night becausr of noice outside apartment but im happy anyway!:)

Äntligen!

Publicerad 2012-12-19 13:43:34 i

Nu har de 30 dagarna gått och imorgon får jag träffa min prins!!:)

Varför ska jag jämt ha allldeles för mkt saker med mig? Spelar ingen roll hur jag packar för allt behöver jag ju ha med mig;) skyller på att det är julklapparna som tar plats! Imorgon lyftet jag, nu ska jag hem till mormor och mysa och bli bortskämd ett tag!:)

Djur

Publicerad 2012-12-18 23:26:44 i

Är det bara jag som tycker det är något magiskt med djur.? Att man kan lära känna ett djur så pass väl utan att ens behöva prata med varandra? Bara genom att känna och röra. De klagar inte, de blir inte sura över småsaker och de finns alltid där när man behöver tröst eller en blöt puss. Jag är djurmänniska
Ända ner från tårna till hårtopparna på mitt huvud.!
Imorgon lämnar jag mina nuvarande katter och när jag är hemma igen är de borta och har förhoppningsvis fått nya fina hem!
Nu är det dags att sova och imorgon ska jag vara hundvakt, tvätta och packa det sista:)

Dan, före dan, före doppardan.

Publicerad 2012-12-18 16:18:55 i Allmänt,

Idag är det tisdag, en tråkig sådan. Jag har verkligen inte gjort något vettigt idag förutom att rensa garderoben och gått ut med sopor. Har även kollat på filmen New Years Eve, som var superbra tycker jag! Ibland lite jobbigt när det är så många olika skådespelare med olika förhållanden etc men annars så!
 
Har även slängt mer skor och kläder i världshistorien! Förstår inte hur mkt skit man samlar på sig, trasiga skor och jeans som man lagt längst upp och in i garderoben i hopp om att man ska behöva dem någon dag? Helt sjukt vad man kan hamstra ibland... Men nu ser det iallafall rätt så bra ut och man kan se golvet!:)
 
 
Här även tjuvätit upp hela chokladkalendern!

Fäller en tår

Publicerad 2012-12-17 22:53:57 i

Att barn ska mördas för ngn annan människan vrede och misslyckan i livet är grymt. Detta gäller både de barn som blev mördade i USA förra veckan och även alla de barn som dödas av minor och andra mördare varje dag. Vi lever i en grym värld, där elaka människor gör grymma saker. Jag tittade på ett klipp från aftonbladet där en pappa försöker beskriva sorgen efte hans 6 åriga dotter som blev ett av offrena av de 20 barn +6 vuxna som mördades. Usch! Såklart kommer tårarna och man inser att detta kan hända vem som helst, när som helst. Håll dem du älskar nära!

Att nöja sig med det man har

Publicerad 2012-12-17 21:30:48 i Allmänt,

Blir lite väl många "djupa" inlägg idag men känner att jag vill skriva av mina tankar.
 
Varför är det så att man alltid vill ha det man inte kan få, eller se ut på ett sätt som man inte ser ut på, eller vara smalare än vad man är eller ha en större plånbok än vad man har, eller fler bilar, större hus etctec?! Varför kan vi människor ALDRIG nöja oss med det vi har?
 
Aledningen tror jag till varför många av oss är så förbaskat olyckliga är för att vi inte kan acceptera hur våra liv ser ut. Man strävar alltid efter någonting bättre. Man vill tillhöra den gruppen människor som sticker ut lite, den gruppen som andra människor avundas pga deras rikedom, utseende, intelligens otroliga kroppar eller kändisskap.
 
Jag ska inte säga att jag inte tillhör den delen människor som önskar de hade mer pengar, bodde mer flashigt eller hade mer saker men samtidigt ställer jag mig frågan, Skulle det göra mig som person mer lycklig? Svaret är delvis ja. Det som skulle underlätta mitt liv så att jag blev mer glad och kunde göra saker jag uppskattar är givetvis pengar men ett annat boende eller mer flashiga saker skulle nog inte göra mig lyckligare. Lyckan kommer inifrån och människorna runt om en som får en att le, gratta och må bra. Så klart önskar man att ens liv såg annorlunda ut ibland, att saker var lättare och att man inte behövde jobba så hårt för allt, men å andra sidan så är det det som gör saken värt. Jobbar man för sina pengar och det man har i livet så kommer det uppskattas tusen gånger mer än om man får sakerna gratis.
 
Jag har haft turen att lära mig det sen liten, att man måste jobba för det man vill ha och om man vill komma någonstans här i livet. Det har gjort att jag står stadigare på jorden än vad säkert många andra gör. Man gör inte sina barn en tjänst genom att låta dem gå igenom livet på en räkmacka. När de ska bege sig ut i verkligheten sen kommer de få ett slag i ansiktet och inte klara av pressen och ansvaret det innebär att befinna sig i "vuxenvärlden" helt själv.
 
Man måste försöka släppa alla krav, måsten, att vara den där perfekta, snygga människan som folk vill vara. Strävar man efter att vara någon annan så tappar man bort sig själv i slutändan!
Även en liten tankeställare till mig själv...
 
 

Minisemester!

Publicerad 2012-12-17 19:39:50 i Allmänt,

GAAAAAD så jag längtar efter att komma iväg ett tag. Spyr snart på allt som stavas snö-pissväder-sverige-kallt-skolan-prov-ensamhet-blää.
 
På onsdag åker jag till stockholm för att sova över hos mormor innan jag åker till Arlanda på torsdagsmorgonen för att ta flyget till Schweiz! Eftersom tågen är som de är just nu med förseningar och allt så vill jag inte riskera att stå på perrongen torsdagsmorgonen som en fågelholk. Nej så bättre att gradera sig! Bäst att bli gödd ordentligt så man orkar med den långa flygdagen ;) Sen på torsdag får jag äntligen (efter 30 dagars väntande) träffa mitt hjärta igen!!!! känns som att den här gången kommer bli supermysig, jul med hans familj och nyår i berlin! och träffa linnea igen oxå!:) Inte aaaaallt för mycket plugg heller så jag ska passa på att njuta och återfå krafterna inför vårterminen:)
 
Annars då? Jo Nu har iallafall min lilla sötkattunge åkt så nu är det fyra, rädda, stora, fina, katter kvar som väntar på hem de med! Har lagat mat idag (eloge till mig!!!) Pyttipanna med ägg och rödbetor:) Riktigt gott, ska snart ställa mig framför crossen till Pengarna på Bordet :) Alltid lika spännande
 
 
 

Ta vara på det du har

Publicerad 2012-12-17 19:28:17 i Allmänt,

Relationer och vänner är som blommor, är man inte rädd om dem och vattnar så kommer de att dö. Samma gäller med vänskap och relationer till andra människor i din närhet.( Inte dö bokstavligen såklart!)
 
Det finns vänner och så finns det vänner. De heter samma sak men kan ha så olika innebörder. En riktig vän är en vän som man inte behöver träffa varje dag för att det ska kännas bra, en riktig vän kan du träffa 2 ggr per år, men det känns som igår när ni ses ändå! Sen de andra vännerna, de som är ett kapitel i ditt liv, som avslutas när kapitlet avslutas är en annan sak. Jag har hellre några få guldkorn än en stor påse grus.
 
Jag har även börjat få kontakten med min mamma tillbaka, men likaså där så vet man aldrig hur länge den varar.  Är man släkt och så klipper man inte bort människorna ur sitt liv på samma sätt som med andra människor. Man väntar troget på varje gång de kommer tillbaka och vill ha tillbaka kontakten igen, En del skulle inte ge chans på chans, men jag gör det om jag anser att det är värt det och om jag tror att jag själv kommer få ut något av det. 
 
Man kan inte ha någon relation med en människa om man är ensam om den. En relation mellan vänner, djur, familj, pojkvän, flickvän bör alltid vara ömsesidig, är den inte det så är det ingen relation, En relation för mig är inte att den ena sidan ger och den andra bara tar. Sånt är inge kul, och när det blir så, så lednar man.
 
De människor jag älskar och vill ha i mitt liv, håller jag hårt om. Gör ni detsamma!
 
 
 

Solat!

Publicerad 2012-12-17 15:04:30 i

Har solat solarium för första gången sen i somras och det var riktigt skönt! Hur man luktar efter är däremot inte lika trevligt... Är trött att smälta in i snön liksom. Är galet trött och sks stupa i säng en stund när jag kommer hem, vet inte vad det är med mig nu för tiden,
Så galet trött!! Jag går på jullov nu!!

Update om BM

Publicerad 2012-12-16 16:17:40 i Allmänt,

Hmm hur länge kan jag ha hållt på med balsammetoden nu? Tror det kan vara två veckor ganska precis om jag inte missminner mig. Så hur går det? Såklart tar det alltid olika tid för alla att märka någon skillnad och den skillnaden som jag faktiskt märkt är att mitt hår är inte alls så torrt och frissigt som det alltid varit innan. Jag tappar även mindre hår vilket är otroligt skönt! Måste klippa mig oxå så jag kan inte säga om det är mindre slitet... Hade kluvna toppar redan när jag började!:S
 
Det som jag dock kan känna som lite jobbigt är att håret bli lätt fett, andra dagen efter jag tvättat det måste jag sätta upp det i en tofs för annars ser det inte snyggt ut. Anlendingen till detta är att det tar olika lång tid för sitt hår att vänja om sig och reglera fettproduktionen från hårbotten, men jag tror jag kommer fortsätta iallafall! Mår mitt hår bra så är jag glad jag med!:)
 

Man gör vad man kan.

Publicerad 2012-12-16 13:44:02 i Allmänt,

Det finns alltid saker att hjälpa till och saker man kan göra för att underlätta för andra människor eller djur.
Jag har varit jourhem åt livbojen nu i 2 år och detta blir mitt sista år då det av olika anledningar inte kommer funka för mig längre. Men jag har verkligen älskar att få ställa upp, bidra och hjälpa livbojen och alla utsatta katter som finns, främst i eskilstuna och runt om som livbojen har hand om. Det finns i dag över 150.000 katter som lever utan daglig mat och tak över huvudet, katter som blivit för många eller "katter som ingen vill ha". För en del människor har katter inget värde, och de avlar på sina huskatter pga att de anser att kattungarna är söta, och något man kan tjäna pengar på. Men sen då? Inser inte folk att katter också blir vuxna, stora och kräver kärlek och daglig mat och omvårdnad?
 
Jag är bara jag, och jag kan hjälpa till på mitt sätt i den mån jag kan. Att donera pengar varje månad så att de kan fortsätta att kastrera och rädda fler katter som faktiskt har ett värde som alla oss andra. Man kan sprida deras budskap om att ingen frisk katt ska avlivas!! Alla katter har ett värde. Med hjälp av livbojen så har flera kolonier blivit kastrerade och katterna kan nu leva som vanligt, de har fått ut över 100-tals katter till nya fina hem och även räddat katter från missären som många av katterna kommer ifrån.
 
De katterna som jag har hemma hos mig nu (som kommer bli mina sista) är fyra vuxna katter som en Psykisk sjuk man har haft hemma hos sig, han har åkt in och ut från psyket och sist åkte han in för han fick en "dipp" hade han ihjäl/slog ihjäl en av sina katter?!?! Som tur kom polisen till undsättning och kontaktade livbojen som tog in dessa katter, och jag tog dem till mitt hem. De är 4 friska STORA, björnkatter som söker ett livslångt och tryggt hem!.
 
Känner ni någon som söker katt som samtidigt vill göra en välgärning i kattsamhället kika in på livbojen och hjälp till!:)
Här är katterna som jag har hos mig nu!
 

Gah!

Publicerad 2012-12-15 21:50:26 i

Märks att man ta turist i sin egen hemstad. Helt slut i huvudet efter denna dag, har inte heller fått ordentlig sömn på två nätter pga en liten krigarkatt som ska vara överallt! Ska försöka sova lite nu och imorgon är det jobb 7-12 som
Gäller sen hem och träna och sola tror jag om jag orkar!
Godnatt

Denna eviga väntan!

Publicerad 2012-12-15 18:06:19 i

Nu är det BARA en timme kvar tills mitt tåg hem går.., sebbe sitter redan på sitt tåg hem och eftersom han är "liten" och inte klarar sig i den stora världen var jag tvungen att visa honom i rätt riktning och peka vart tåget går ifrån. Nu sitter han iallafall där han ska så nu kan inget gå fel för hoppningvis!
Eftersom jag är otroligt rastlös så var jag tvungen att gå in på pressbyrån och köpa ngt värt att synda för.. Men har man ätit skräp hela dagen hos mormor så varför inte fortsätta?

Lördag!

Publicerad 2012-12-15 10:46:09 i

Jag är nog inte ensam om att vara upp över öronen förbannad på SJ!! man kan aldrig under vinterhalvåret planera eller göra saker för tågen kan ju inte ens komma lite i tid?! Samma sak varje år. Blir så trött. Är iallafall påväg till stockholm nu med bror för att hälsa på mormor, får se om hon bjuder på ngt julgodis;)

Thai

Publicerad 2012-12-14 20:15:13 i

Tentan var ett skämt men inte thaimaten!

Godmorgon!

Publicerad 2012-12-14 11:13:35 i Allmänt,

Asså Shit, kan ni förstå att om lite mer än en vecka så är det JULAFTON!? När man var mindre så var det här bästa dagen på hela året och alltid var det lika spännande att gå upp på morgonen, kolla i julstrumpan om tomten hade gett några paket och att känna hur julstämningen var i luften!
 
Så känns det inte längre. Jag har nog blivit den mest anti-traditionella människan som finns. Känns inte traditionellt eller speciellt längre att fira dessa Högtider såsom, påsk, halloween, midsommar, snart jul...osv.
Vad det beror på vet jag inte, kanske för att jag bor själv och inte har familjen runt mig speciellt mkt? Vad vet jag...
 
det snöar iallafall så sagolikt fint ute just nu så liiiite vintermyskänsla är det ju iallafall.
 
Annars då? Godmorgon på er. Inatt har jag sovit sämre än sämst. Att ha ett nyfött spädbarn som skriker är nog fan lättare att ha i sängen än en 11 v gammal kattunge. KAOS säger jag bara.
Idag vid 14 ska jag in till solan för att skriva en skittenta och sen blir det att möta lillebror som kommer hit för att umgås och sen imorgon åker vi till stockholm för att hälsa på mormor :)
 
Ha en bra fredag!
 
 

Vart är vi påväg?

Publicerad 2012-12-13 20:44:49 i Allmänt,

Träffade Hanna en stund förut och vi pratade om det här med de nya betygsystemen som de har i skolan och att alla ska ha datorer och Ipads med sig på lektion, Antingen så tror lärarna att de hjälper eleverna till att kunna "hitta mer information etc" men isjälva verket tror jag att det handlar om ren jävla lathet, både hos lärarna och eleverna. Det ska "gå fort" och man ska inte behöva skriva med papper och penna som man alltid har gjort, och som alltid har funkar!?
Och det här med de nya betygsystemen, något jävla skit som Moderaterna hittat på för att utmärka de eleverna som tror sig vara elitbarn och rymdmänniskor. Men vad händer då med de "vanliga barnen" de som faktiskt har svårt för vissa ämnen i skolan och de barnen som faktiskt vill nå samma mål. fast behöver lite mer hjälp på vägen, vad händer med dessa barn? Att få ett A (MVG) i slutbetyg ska man ha A genom alla prov genom alla tre åren på högstadiet. får man 75% A och sen B och något C så slutar det med att man får B, A är alltså omöjligt att få. Men samtidigt så är A, B, C, D, E,F fler betyg än G VG MVG vilket betyder att chansen att klara ett G är betydligt större än förut, men att nå de högre målen är nu betydligt svårare... Vad är bäst, för eller nu?
 

Det är likaså, barnen i dagens samhälle mellan 6-14 år vet inte hur man leker, "vad är leka"?, vad ska jag göra utomhus? det är kallt, osvosv. När jag var liten ( 8-13) år så visste jag inte vad smink var, en data?, telefon? Jag var glad så länge jag fick leka hund och att någon red på min rygg när jag ville leka häst. Typ där var jag i den åldern. Barnen idag klär sig fan ibland mer vuxet än mig själv och har dyrare saker och mer flashigt än vad jag har IDAG och jag är 21...
 
Kort och gott är dagens samhälle sjukt, och frågan är vart är vi påväg?
 
 

3-2=1

Publicerad 2012-12-13 20:21:10 i Allmänt,

två av tre kattungar har precis flyttat hemifrån till sina nya hem, har en tös kvar. trodde det skulle bli lugnare med en liten katt men hon är som slickad på mig. bokstavligen. Hon klättrar på mig, hon ska äta min  macka, dricka mitt te och helst  vara PÅ och I mig tror jag på samma gång om hon fick välja. Och visst förstår jag henne, hennes systrar har precis åkt härifrån och hon känner väl att någon (jag) måste kompensera detta. Har jag inte katthår på kläderna så har jag det i munnen, hon skulle just slicka mitt te från munnen på mig. Tokfia. här är ett litet meddelande från henne. jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjhsdcsbasjb   dvzjbsk
 
söt fia.

godmorgon Lucia!

Publicerad 2012-12-13 11:04:07 i Allmänt,

Idag är det luciadagen och jag tror det är första gången på flera år som jag inte ser något luciatåg. För mig är Lucia inget märkvärdigt så därför bryr jag mig inte speciellt mycket om det!
Idag är jag hundvakt åt Keylo, vi tog en morgonpromenad förut i det ISkalla vädret, 21 minus tror jag termometern visade på idag. GALET!
Kattungarna är så otroligt fjantiga och morrar och gör sig stora och tror stackars Keylo tyckte det var lite obehagligt så han fick vara hemma hos sig så är jag där med honom istället. Ska snart till Ica och posta ett paket och sen hem tillbaka och plugga!
 
Har På mig en del av det jag köpte igår!:)
 

Ngt fel

Publicerad 2012-12-12 18:16:42 i

Vet inte vare är för fel, men denna dam har verkligen förkärlek till plastpåsar...

Mkt på samma gång

Publicerad 2012-12-11 22:55:35 i

Idag har det varit fullt håll igåg nästan hela dagen vilket jag gillar men man blir trött efteråt:)! Det blev 50 mim på crossen samtidigt som jag kollade på filmen dyngkåt och hur helig som helst. Egentligen vet man inte om man ska skratta eller gråta till den filmen. Hysterisk rolig men samtidigt väldigt tragisk...

Men tiden flög iväg iallafall och efter 50 min kände jag mig nöjd av motion. Nu ska jag försöka sova för imorgon är det pm opponering i skolan hela förmiddagen! Hurra

Julklapps shopping!

Publicerad 2012-12-11 18:03:35 i Allmänt,

Har varit och sprungit i affärer hela dagen med Hanna och Amanda! Hittade många fina julklappar och även en parfym till mig själv som luktade super! Liten touch av melon. Hade 20% rabatt på Åhlens så det var som hittat ;)
Fick även  med mig en hel del fina julklappar som jag hoppas bli uppskattade! Avslutade dagen med Thaimat. Nu har jag pluggat lite och surfat runt, nu blir det träning på crossen!

Godmorgon!

Publicerad 2012-12-11 10:18:07 i

Mitt huvud känns som att det ska sprängas!:( tror att det är för att jag har västebrist eller ngt men tanke på hur
Dåligt jag dricker! Så jag måste skärpa mig nu.
Vaknade för en stund sen, blev inte stan som planerar då lina ligger sjuk. Så jag ska gå upp snart tänkte jag. Plugga lite medans håret torkar efter duschen och sen dra mig in mot stan för att till sist handla julklappar och sen träna på friskis. Får väl se om det går an!

Födelsedagskalas och finans

Publicerad 2012-12-10 23:19:44 i

Äntligen ligger jag i sängen, har inte hunnit reflektera under hela dagen hur trött jag egentligen är med tanke på vilken underbar start jag fick ahah! Har firat hanna idag och efteråt bjöds det på taaaacos och sen avslutade vi det med timmars spel av finans! Mycket roligt spel om man gillar monopoliknande spel! Imorgon blir det lite julklappsshopping på stan. Får se om jag hittar ngt. Behöver nya jeans!..

Nu slocknar jag så hörs imörr!

Bra start på denna vecka!

Publicerad 2012-12-10 13:51:56 i

Idag är en dag då leendet på läpparna är större än igår och även stenarna jag hade på axlarna har åkt ner en aning!. Blev väckt av ett sms kl 7.05 som säger att jag är bokad för jobb 7.30-16! Så det var bara att klä på sig fort som fan och äta frukost i farten typ. Snart är denna arbetsdag slut och det ska bli skönt! Idag är det födelsedagsfika för hannapanna som blir 23:)

Grattis grattis. Imorgon ska jag gå på julklappsjakt!:)

Destionations to go to!

Publicerad 2012-12-09 21:50:21 i Allmänt,

The best time to travel around in the world is when u are young and have time and energy for it, but i guess nobody (that arent rich like hell and dont have a life) have time to travel around to the most beautiful places in the world before they turn 30. Maby, in that case, lucky for them!. I have a goal, and that is to visit this places before i DIE.
 
 
 
Bora Bora Is also a small Island that i 260 km norhwest from Thaiti, its also a paradise, that i HAVE to go to, would be amazing for a hunnymoon trip or just from chill with ur love and take the stress off from work and daily life.
Who can say no to this?
 
Cancun is also a beautiful place to go to, with a lot of nice Blue water and good beaches, but its more like a Party place to go, like Ayia Napa. Its In Mexico, and have quite big city so its not like the small, quite places.
 
And then i heard about Fiji Island that is a group of Islands in the Pacific Ocean, and it looks amazing aswell!! Im looking forward to visit this places sometimes during my life!
 
Whats your dream destinations?!

"sån man inte vill bli när man blir kärring"

Publicerad 2012-12-09 21:28:38 i Allmänt,

Förr i tiden så betydde ordet kärring "en kär ing" Dvs att man var en godhjärtad människa som ville väl. Idag betyder det motsatsen. En kärring i dagens samhälle är en äldre kvinan som tappat hopp om livet, som knäller på andra människor för sin egen olycka, speciellt då på oss unga.
 
Ett TYPISKT exempel på detta är när jag står och väntar på bussen här om dagen och framför mig står två äldre damer på cirka 65-70 års ålders som pratar med varandra om hur irriterande det är med pojkarna som står bakom och sparkar på snötackor.
Tant 1: jag förstår inte varför de måste springa runt och väsnas och hålla på, de är aldrig tysta nu för tiden, och de kan inte heller visa någon respekt.
tant 2:Nej precis, håller med.
 
En stund senare så springer det en pojke mot bussen, han springer fram och hoppas på att busschauffören är snäll ändå och stannar, trots att han inte ens lämnat avfarten. Gör han det?
 
tant 1: Hoppas han inte stannar, gör han det?
Tant 2: Nej jag vet inte, neeepp han stannade inte BRA!
Tant 1: Vilken tur, jag blir så trött på de som inte kan hålla tiden, man ska väl lära sig att passa tider och inte springa till bussen?!
 
Och då tänker jag för mig själv. MEN FÖR I HELVETE, SKAFFA ER ETT LIV OCH SLUTA GNÄLL ÖVER SAKER SOM NI INTE HAR ATT GÖRA MED! För vem bryr sig om han missade bussen, den ända på hela jorden som bör bekymra sig är pojken själv, Ingen annan. Haha
 
Hoppas verkligen inte att jag blir en sån där sur bitter kärring när jag blir gammal! Och om jag ber så ska jag be någon rulla ner mig framför tåget. typ.
 
 

Snurrigt

Publicerad 2012-12-09 21:18:22 i Allmänt,

Just nu känner jag mig vilsen, ensam på en liten väg, som en flicka som letar efter den närmaste vägen hem, men hon går där och vägen blir bara längre och längre. Känner mig känslomässigt instabil och vet varken ut eller in. Önskar bara att en del saker var svart på vitt, ja eller nej frågor. Men livet är inte så enkelt.
Ibland önskar jag att jag var en seriefigur i en tidning där man kan klippa ut sig själv och placera sig själv där man helst vill vara. Att slippa alla krokiga och jobbiga småvägar längst med.
 
Jag antar att ju äldre man blir ju mer beslut måste man fatta och man måste börja bete sig som "vuxen". I år kommer jag inte fira jul med familjen vilket känns väldigt tråkigt, samma gamla, härliga, mysiga jultradition som man haft i alla år kommer för första gången brytas, men det är ändå ett val jag tagit, då nya traditioner görs och man skaffar ett eget liv utöver, man växer upp...vare sig man vill det eller ej. Man kan inte längre bara tänka att "allting löser sig så småningom", för tar man inte tag i saker själv så kommer ingen annan göra det heller.
 
Alla människor har skavanker, alla människor har något som han/hon kan bli bättre på, alla människor är unika och det är därför vi är så olika. Och så bör det förbli. Människor ska vara olika så att vi ska kunna lära oss något av varandra och ha nytta av varandra. Hur kul vore det om alla människor betedde sig på samma sätt? Skrattade åt samma skämt? Var lika smarta eller lika vackra? Eller körde likadana bilar eller hade samma klädsmak. Det vore en katastrof och förjävligt tråkigt. Alla är olika, korta/tjocka/långa/smala och är det inte alldeles underbart att få vara unik, att få vara bara du?
 
jag är jag och det är jag jävligt glad för, jag har något som ingen annan har.

Sorligt

Publicerad 2012-12-09 16:40:04 i Allmänt,

Något som jag kom på nu när klockan är halv 5 på em var att det är första advent idag?!. Snacka om att ensamhetskänslan gör sig påmind. Märks att man bor själv... Behöver någon som kan påminna mig om varför julen är mysig.
 
Idag har det varit ännu en tok-slappar dag, men jag har iallafall tagit mig till affären för att köpa mjölk och ägg. Typ det jag lever av just nu. (yey älskar denna tiden på året).. Försökte plugga lite men motivationen till det är nere på noll. Har iallafall skickat mitt Pm till läraren nu så om det går vägen på onsdag så är det ett minne blott! Hoppas Hoppas...
 
Ska ev upp till grannarna sen och umgås, spela spel och äta mina alldeles förträffligt goda lussebullar med apelsin och vaniljkräm!
 
Nytt halsband, dock tog det eveigheter innan det kom... Ska sluta beställa därifrån.

Så var händer den 21 dec?

Publicerad 2012-12-09 12:49:09 i Allmänt,

Det pratas ju om världens undergång, vissa tror på det vissa gör det inte. Och som de säger på filmen här så kommer välden inte gå under 21 dec! Utan vi kommer att hamna i en nya dimension, någon pratar om att himlakropparna kommer ligga lodrädd bredvid varandra och därför kommer något att ske, men dock inte en undergång. Jag personligen tror inte att någonting över huvud taget kommer att ske. Men men man vet aldrig och OM det väl händer så kommer jag vara nyfiken på vad!

OMG i miss summer!

Publicerad 2012-12-08 21:24:49 i Allmänt,

If i could choose i would have summer all year around, every minute of every day!
I miss beeing tanned, to lay on the beach all day and drink drinks and dont worry about anything, because there is no worries at all! Maby wich club to go to, or what to eat for dinner.
 
 

Svartpåvitt.

Publicerad 2012-12-08 16:35:33 i Allmänt,

Jag lever inget lyxigt liv, jobbat så mkt jag kan inom äldrevården och unnar mig inte speciellt mycket saker men pengarna som jag lägger mina saker på är saker som inte kan ersättas med något annat. Jag väljer att resa fram och tillbaka till Basel för att kunna ha ett förhållande med den människan på jorden som står mig varmt om hjärtat, nämligen min pojkvän. I början när jag studerade och jobbade mycket och inte hade någon annan än mig själv att tänka på så var pengar sedlar bara, Jag kunde gå ut varje helg och hade inte dåligt sanvete om jag spenderade 1000 kr på en kväll. Men skulle jag spendera så mycket pengar nu på "skit" så hade jag mått dåligt i flera dagar typ för jag vet att det hade varit en halv flygbiljett eller pengar att spendera på vettigare saker än alkohol.
 
Alkohol behöver inte vara en ursäkt för att umgås och hitta på saker med sina vänner, de som tycker att alkoholen måste finnas med för att umgås har en skev verklighetssyn tycker jag. Jag är glad att alholen inte tar upp mitt liv eller mina pengar på samma sätt som många andra människor. Jag lever fattigt, men det väljer jag genom att spendera på saker som är värda mycket mer än materiella ting.
 
Men något som jag kan göra ialalfall är att äta gott kött ;) Idag blev det rostbiff och jag gillar när den är lite rosa i mitten. Katterna (som är så bortskämde) fick såklart oxå smaka men de tyckte att det var roligare att leka med det än att äta ;)
 
Vad lägger ni era pengar på?
 

Lördag!

Publicerad 2012-12-08 13:51:00 i Allmänt,

Idag är en sån dag som man känner att man inte vill, har lust eller orkar gå utanför dörren. Förutom när jag skulle möta upp sara för att hämta kattmat. Det var inte så farligt kallt ute som det brukar vara, så jag nöjer mig med den snutten luft jag fick i mig!
 
Har suttit och pluggat inför tentan i några timmar nu och ska snart skicka iväg mitt om för granskning :) Nu känns det verkligen som att det närmar sig jul och jag kan äntligen se slutet i tunneln och jag önskar att saker blir såsom jag önskar!
 
Ska försöka ta tag i storstädningen jag sagt åt mig själv att göra, eller ska jag spara på den? Jag har iallafall dammsugit halva lgh ;)
 
Cindra, hon som ligger på toppen finns fortfarande kvar att tinga! Underbar kisse på 11 v som söker hem:)
 

Hejhå

Publicerad 2012-12-07 22:38:52 i Allmänt,

Kom nyss hem från jobbet, pluh och äntligen. Är så galet trött i huvudet pga alla tanter som sitter och babblar nomstop och vägrar sitta stilla!:) man blir alltid glad när man kommer dit. Hann hem till idolfinalen iallafall så nu hejjar jag på awa och sen ska jag störta i säng!!

read this

Publicerad 2012-12-07 10:45:16 i Allmänt,

I saw this on fb and have to share it because its so true!
 
MARRIED OR NOT, YOU SHOULD READ THIS ...

“When I got home that night as my wife served dinner, I held her hand and said, I’ve got something to tell you. She sa
t down and ate quietly. Again I observed the hurt in her eyes.
Suddenly I didn’t...know how to open my mouth. But I had to let her know what I was thinking. I want a divorce. I raised the topic calmly. She didn’t seem to be annoyed by my words, instead she asked me softly, why?

I avoided her question. This made her angry. She threw away the chopsticks and shouted at me, you are not a man! That night, we didn’t talk to each other. She was weeping. I knew she wanted to find out what had happened to our marriage. But I could hardly give her a satisfactory answer; she had lost my heart to Jane. I didn’t love her anymore. I just pitied her!

With a deep sense of guilt, I drafted a divorce agreement which stated that she could own our house, our car, and 30% stake of my company. She glanced at it and then tore it into pieces. The woman who had spent ten years of her life with me had become a stranger. I felt sorry for her wasted time, resources and energy but I could not take back what I had said for I loved Jane so dearly. Finally she cried loudly in front of me, which was what I had expected to see. To me her cry was actually a kind of release. The idea of divorce which had obsessed me for several weeks seemed to be firmer and clearer now.

The next day, I came back home very late and found her writing something at the table. I didn’t have supper but went straight to sleep and fell asleep very fast because I was tired after an eventful day with Jane. When I woke up, she was still there at the table writing. I just did not care so I turned over and was asleep again.

In the morning she presented her divorce conditions: she didn’t want anything from me, but needed a month’s notice before the divorce. She requested that in that one month we both struggle to live as normal a life as possible. Her reasons were simple: our son had his exams in a month’s time and she didn’t want to disrupt him with our broken marriage.

This was agreeable to me. But she had something more, she asked me to recall how I had carried her into out bridal room on our wedding day. She requested that every day for the month’s duration I carry her out of our bedroom to the front door ever morning. I thought she was going crazy. Just to make our last days together bearable I accepted her odd request.

I told Jane about my wife’s divorce conditions. . She laughed loudly and thought it was absurd. No matter what tricks she applies, she has to face the divorce, she said scornfully.

My wife and I hadn’t had any body contact since my divorce intention was explicitly expressed. So when I carried her out on the first day, we both appeared clumsy. Our son clapped behind us, daddy is holding mommy in his arms. His words brought me a sense of pain. From the bedroom to the sitting room, then to the door, I walked over ten meters with her in my arms. She closed her eyes and said softly; don’t tell our son about the divorce. I nodded, feeling somewhat upset. I put her down outside the door. She went to wait for the bus to work. I drove alone to the office.

On the second day, both of us acted much more easily. She leaned on my chest. I could smell the fragrance of her blouse. I realized that I hadn’t looked at this woman carefully for a long time. I realized she was not young any more. There were fine wrinkles on her face, her hair was graying! Our marriage had taken its toll on her. For a minute I wondered what I had done to her.

On the fourth day, when I lifted her up, I felt a sense of intimacy returning. This was the woman who had given ten years of her life to me. On the fifth and sixth day, I realized that our sense of intimacy was growing again. I didn’t tell Jane about this. It became easier to carry her as the month slipped by. Perhaps the everyday workout made me stronger.

She was choosing what to wear one morning. She tried on quite a few dresses but could not find a suitable one. Then she sighed, all my dresses have grown bigger. I suddenly realized that she had grown so thin, that was the reason why I could carry her more easily.

Suddenly it hit me… she had buried so much pain and bitterness in her heart. Subconsciously I reached out and touched her head.

Our son came in at the moment and said, Dad, it’s time to carry mom out. To him, seeing his father carrying his mother out had become an essential part of his life. My wife gestured to our son to come closer and hugged him tightly. I turned my face away because I was afraid I might change my mind at this last minute. I then held her in my arms, walking from the bedroom, through the sitting room, to the hallway. Her hand surrounded my neck softly and naturally. I held her body tightly; it was just like our wedding day.

But her much lighter weight made me sad. On the last day, when I held her in my arms I could hardly move a step. Our son had gone to school. I held her tightly and said, I hadn’t noticed that our life lacked intimacy. I drove to office…. jumped out of the car swiftly without locking the door. I was afraid any delay would make me change my mind…I walked upstairs. Jane opened the door and I said to her, Sorry, Jane, I do not want the divorce anymore.

She looked at me, astonished, and then touched my forehead. Do you have a fever? She said. I moved her hand off my head. Sorry, Jane, I said, I won’t divorce. My marriage life was boring probably because she and I didn’t value the details of our lives, not because we didn’t love each other anymore. Now I realize that since I carried her into my home on our wedding day I am supposed to hold her until death do us apart. Jane seemed to suddenly wake up. She gave me a loud slap and then slammed the door and burst into tears. I walked downstairs and drove away. At the floral shop on the way, I ordered a bouquet of flowers for my wife. The salesgirl asked me what to write on the card. I smiled and wrote, I’ll carry you out every morning until death do us apart.

That evening I arrived home, flowers in my hands, a smile on my face, I run up stairs, only to find my wife in the bed -dead. My wife had been fighting CANCER for months and I was so busy with Jane to even notice. She knew that she would die soon and she wanted to save me from the whatever negative reaction from our son, in case we push through with the divorce.— At least, in the eyes of our son—- I’m a loving husband….

The small details of your lives are what really matter in a relationship. It is not the mansion, the car, property, the money in the bank. These create an environment conducive for happiness but cannot give happiness in themselves.

So find time to be your spouse’s friend and do those little things for each other that build intimacy. Do have a real happy marriage!

If you don’t share this, nothing will happen to you.

If you do, you just might save a marriage. Many of life’s failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up. ♥

Godnight!

Publicerad 2012-12-06 21:41:06 i Allmänt,

Tomorrow i work 15-21.30 so i will sleep long and then go and do crazy good hard awesome training at the gym. Funny friday huh? Atleast it gives me money:)
Sleep well 🙊

Dålig start!

Publicerad 2012-12-06 06:49:26 i Allmänt,

En bra start på dagen är ao right? Att stå och vänta i snön på en bussjävel som aldrig kommer gör inte min start speciellt lyckad. Är på väg till jobbet och känner mig inte pigg på något sätt. Slutar 13 iallafall så då blir det att dunka huvudet i kudden några timmar.. Får försöka hålla ut tills dess!
Hoppas ni får en roligare dag!:)

Snööö

Publicerad 2012-12-05 17:35:51 i Allmänt,

Jag vill inte klaga men jag måste!!! Fyyyyfaann säger jag. Alla tåg i sverige är inställde typ, likaså bussarna. Man kommer varken fram eller bak och kylan får mig att vilja spy! När ska detta sluta, antar att det bara är början... Har iallafall fina sockor på mig!

Asså lägg av!

Publicerad 2012-12-05 10:06:43 i Allmänt,

2 meter snö när man vaknar och vägarna är inte ens plogade! Vilket jäkla skämt!

Tycker synd om tågpendlarna

Christmas!

Publicerad 2012-12-04 21:00:39 i Allmänt,

Its the same thing every year, and the thing i mean is tha panicing about the x-mas presents! I will not celebrate x-mas home this year and we desided to not have presents in my famiily since we are in different places this year but i will celebrate with Claudios family and it dosent makes it easier! :( Gaah!
 
I bougt two presents only until now and i dont know what else to do. I hate x-mas because of this. I love x-mas but the stress around i like less more...
 
Even if everybody says " i dont wish for anything" they do, and its even more hard to buy if i dont know at all what they might want. I dont wanna buy things "just because" i want it to mean something and to be something they will apriciate.... Hmm i need to think until my head breaks....
 

Berlin!

Publicerad 2012-12-04 20:51:28 i Allmänt,

Since we going to Berlin over New years ( amazing!!) i have to look up what there is to do there and specially how the shopping is ;)! Claudio told me its crazy cheap but i guess it depends were in Berlin u go, even the "poor" citys has there Crazy expensive parts so we will se, Do u have any experiences of Berlin, ur welcome to share it! :)
 

1, First of all, the weather is much more warm than here ( 4 degrees is better than -20! )
2.
its not complete now ofc but there is allways small parts of it left that can be cool to visit!
 
3. Berlin Zoo! We HAVE to go there, i read about it and since they have amazing cool animals and i love animals it has to be the best combo! ;) Poolarbears, elefhants, bears, tiger etcetc...
 
4. Madame Tussauds i Berlin- This place we just have to go to! I didnt know that they had this in Berlin to, so now its a even more fun trip, i guess we need to have more days, if we wanna have time to do all this! :D

" det löser sig sa hon som sket i vasken"

Publicerad 2012-12-04 18:46:18 i Allmänt,

Igår var jag ett enda utbrott hela jag men idag så börjar isen smälta känner jag. Lämnade in kompletteringen i förmiddags och hoppas att den kommer tillbaka "clean". Pm börjar oxå numera likna ett riktigt Pm och det känns bra, har lite finslipning kvar men sen är jag klar! Nu ska jag bara ta tag i tentan tills nästa vecka och sen träna lite tills opponeringen! Sen tar jag mer eller mindre jullov! äntligen kan jag se slutet i tunneln även om jag igår ville gå och hänga mig typ... Idag är en bättre dag helt enkelt.
 
Fick till en smarrig middag förut, köttfärssås och spaghetti! Nu börjar jag dock få huvudverk när jag suttit för länge utan att dricka. Jag är sämst på att dricka, dricker så lite att det nästan är skamligt. Inte ens en ynka liter om dan. Inte konstigt att jag har huvudverk. Detta måste ändras!
 
 
 
 

Hej!

Publicerad 2012-12-04 15:32:30 i Allmänt,

Har varit i skolan nästan hela dag ( host, från kl 12) haha för att lämna in en kompletterig och förbereda och skriva ut iför pmet. Går sådär, framåt isllafall men mkt som ska finjusteras. Har kört en timme på gymmet men har inte alls den energin som jag önskar att jag hade! Ska hem och äta nu, ska laga köttfärssås med spaghetti och sen kötta ner mig i plugg:)
Snön fortsätter att ösa ner och vinterskapen utvidgas:) skönt att det inte var -100 idag som det var igår!

GAAAAAAH

Publicerad 2012-12-03 16:35:31 i Allmänt,

ASSÅ VILKEN K*K DAG! först började det med att vi var tvugna att åka till västerås för att gå på en värdelös föreläsning, sen hem igen (plus det är 20000 minusgrader ute vilket inte gör saken bättre!) och försöka plugga i bibblan, nehe då är alla datorer (alla!) upptagna så man får pallra sig hem, innan dess så hämtade jag ut min tenta som jag fick komplettera och börjar känna hur paniken infinner sig, hur fan ska jag klara av detta?!??!. Men nu är jag hemma, har fixat det som behövde fixat och skickar in den imorgon. Vill bara bli av med saker. Nu ska jag leta artiklar till PM i några 100 timmar och sen ska jag träna och ta kväll!
 
Börjar bli hungig oxå men orkar inte laga mat, vilken kombo huh?
 
Har ingen passande bild för mitt humör just nu så det får bli blankt! :)

Fina naglar och nya kissar!

Publicerad 2012-12-02 20:11:36 i Allmänt,

Sitter och pular lite på mitt pm som ska skickas in till läraren imorgo för granskning tills hanledar mötet på onsdag! Fick även nya kissar hem idag, tre fina söta kattungar på 10 v nu:)

Har även fixat snygga naglar!!

Mot nyköping!:)

Publicerad 2012-12-02 12:25:01 i Allmänt,

Helgen med familjen har varit supermysig och som vanligt är den övet alldeles för fort! Nu är jag påväg till nyköping för att hälsa på fin fina sofia som jag inte träffat på evigheter! Och sen efter det ska jag träffa linda en sväng oxå!:)

En bra söndag med mkt bussåkande genom sörmland:)

distans

Publicerad 2012-12-01 16:41:21 i Allmänt,

Distans är alltid jobbigt, speciellt till människor som står en varmt om hjärtat, man får gå genom eld och vatten, simma i motvind men ibland även åka genom medströmmar som känns alldeles underbart fantastiskt! 
 
Jag saknar min prins, min andra hand och min älskade pojkvän så mycket att det nästan värker lite extra i min när jag tänker på det. Det är många som säger att det är starkt gjort av mig/oss att vara ihop så länge trots distansen men som sagt, kärlek övervinner allt, men kärlek kan man ta sig igenom alla de här motgångar och strömmar för sen när man väl ses så går medströmmarna alldeles för fort och känns alldeles för bra!
 
Idag är det den första dec (shit?!) och om 19 dagar får jag träffa min älskade människa. Just nu är han i Österrike och åker skidor med skolan och några kompisar så han är ganska så isolerat (från mig haha) och åker snowboard och roar sig!.. 
 
Ikväll kommer som sagt lill familjen alhström /selander över och jag ska busa med mitt söta gudbarn, vi ska äta porterstek och hackelbackspotatis! imorgon ska jag träffa två goda vänner som jag saknar tok mycket!!
 
Hur ser eran lördagskväll ut? 
 
Idag åkte även mina fina missar till sitt nya hem, de verkade bra så de känns ju bra för dem, men kommer sakna dem supermkt :) Fast imorgon kommer det tre nya ligister hem till mig på 10 veckor;)
Ha en fin lördag!
 

Cancun!!!

Publicerad 2012-12-01 12:27:44 i Allmänt,

My new dream destination is cancun mexico. It looks so amazing, wonderful, beautiful, more awesome and just cool! I need to go there some day!

Godmorgon! Lördag

Publicerad 2012-12-01 11:04:16 i Allmänt,

Jag ligger fortfarande i sängen och drar mig, känner att huvudvärken börjar komma smygande så jag ska ta en dusch och försöka pallra mig upp. Ikväll kommer lill familjen ahlström och hälsar på och lilla anton. Gud så mkt jag saknat den tokungen:)

Saknar även min egen prins som är i österrike och åker skidor. Idag blir det nog bara en allmän slappdag!:) vad ska ni Göra?
Twiliight bion igår var iallafall amaaaaaaaziiig!!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela